24 Temmuz Basın Bayramı

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, fedakarca çalışan basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı'nı en içten dilekleriyle kutladığını bildirdi.

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, fedakarca çalışan basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı'nı en içten dilekleriyle kutladığını bildirdi.

Şeker, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, basının çok önemli olduğuna işaret ederek, haberi zamanında halka ulaştırmak için fedakarca çalışan basın mensuplarına teşekkür etti.

Türkiye'de, 90 gazetecinin tutuklu bulunduğunu, bu şartlarda ülkede basına sansür uygulanmadığından bahsedilemeyeceğini öne süren Şeker, şunları kaydetti:

"Dünyada tutuklu gazeteci sayısı 170, Türkiye'de ise tutuklu gazeteci sayısının 90. Yani dünyada tutuklu gazeteci sayısının yarısından fazlası Türkiye'dedir. Türkiye tutuklu hükümlü gazeteci sayısı bakımından dünya birincisi haline gelmiştir. Basına yönelik sansür uygulamaları kalkmadı sadece biçim değiştirdi. 1908 öncesinde basını sansür memurlarıyla tırpanlamaya çalışan zihniyet bugün de vergi cezaları, uzun tutukluluk süreleriyle baskı altına almaya, sindirmeye çalışmaktadır.

Reklam
Reklam

Tüm baskılara rağmen meslek ilkelerinden ödün vermeden çalışan basın mensuplarının demokrasimiz açısından umut vericidir. Hakarete uğrayacaklarını, hedef gösterileceklerini, özgürlüklerinin kısıtlanacağını bile bile gerçek haberi, zamanında halka ulaştırmak için fedakarca çalışan basın mensuplarına teşekkür eder, 24 Temmuz Basın Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlarım."

Muhabir: Kemal Karagöz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: