24 Temmuz Basın Bayramı

Eskişehir Valiliği, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Eskişehir Valiliği, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, 24 Temmuz 1908'de basından sansürün kaldırılmasıyla demokrasi ve özgürlük yolunda önemli bir adım atıldığı bildirildi.

Basının, demokratik sistemin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğu belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Basın, toplumun bilgilendirilmesi, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması, kamu adına gerçeklerin araştırılarak kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumlulukları yanında saydam ve katılımcı yönetim ilkesinin de temel yapı taşını oluşturmaktadır. Yazılı basın, radyo ve televizyon kuruluşlarımız, halkın bilgi edinme hakkını elde edebilmesi için gece gündüz demeden, günün her saatinde mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışmaktadır. İlimizdeki tüm basın yayın kuruluşları çalışanlarının gösterdikleri duyarlılık takdirle karşılanmaktadır. Eskişehir'deki basın yayın çalışanlarının sorumluluk bilinciyle yaptıkları ve yapacakları duyarlı çalışmalar, ilimizin her alanda başarıya ulaşmasına büyük katkı sağlayacaktır. Bu vesileyle zor koşullarda özveriyle ilimizde yayın hayatını sürdüren yerel gazete, dergi, radyo ve televizyon çalışanları ile yaygın basın ve ajans temsilcilerinin 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyoruz."

Reklam
Reklam

Muhabir: Fatih Doğan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: