24 Temmuz Basın Bayramı

ŞANLIURFA (A.A) - AK Parti Şanlıurfa Teşkilatı, 24 Temmuz Türk basınında sansürün kaldırılması ve Basın Bayramı'nı kutladı.

ŞANLIURFA (A.A) - AK Parti Şanlıurfa Teşkilatı, 24 Temmuz Türk basınında sansürün kaldırılması ve Basın Bayramı'nı kutladı.

AK Parti Tanıtım Medya Başkanı İbrahim Toru yaptığı açıklamada, bilgi toplumu olabilmenin en önemli ayaklarından birini basının oluşturduğunu belirtti.

Şanlıurfa'da siyasal, sosyal ve ekonomik yapıyı geliştirmek için yapılan tüm işlerde basına çok büyük işler düştüğünü ifade eden Toru, şunları kaydetti:

"Basının üzerine düşen görevini eksiksiz, basın ahlak ve ilkelerine uygun yapması en büyük temennimizdir. Demokrasinin temel taşlarından olan (yerel gazete, dergi, radyo, İnternet sitelerimizin, televizyonlarımız ve ulusal ajans temsilcileri) basınımızın bayramını en kalbi duygularımla kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim."

Reklam
Reklam

-Belediye Başkan Vekili Hivi Abikoğlu

Siverek Belediye Başkan Vekili Mustafa Hivi Abikoğlu ise Türk basınında sansürün kaldırılması ve Basın Bayramı'nı kutladı.

Abikoğlu yayımladığı mesajında, gazetecilerin çok zor koşullarda görevlerini ifa ettiklerini belirtti.

Basının demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu ifade eden Hivi Abikoğlu, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Olayları vatandaşlara tarafsız ve hızlı bir şekilde aktaran basın, aynı zamanda bireylerin gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde de etkili bir araçtır. Bu vesileyle aynı zamanda düşünce özgürlüğüne de önemli katkılar sunmaktadır. Biz özgür haberciliğin, özgür basının her zaman olmasını istiyoruz. Doğru tarafsız ve hızlı bir basın ülkemizin, ilçemizin ve insanlarımızın gelişimine önemli katkılar sunmaktadır."

Muhabir: Şükrü Dolaş / Eşber Ayaydın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: