24 Temmuz Basın Bayramı

AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, basın özgürlüğünün her şart altında gözetilmesinin ve geliştirilmesinin büyük önem taşıdığını bildirdi.

AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, basın özgürlüğünün her şart altında gözetilmesinin ve geliştirilmesinin büyük önem taşıdığını bildirdi.

Bilgin, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, toplumun sesi olma sorumluluğu içinde oto kontrolünü yaparak hizmet veren basının demokratik toplumlarda vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirtti.

Basın özgürlüğünün anayasa ile güvence altına alındığını ifade eden Bilgin, "Demokratik, şeffaf ve açık toplum olmanın en önemli şartlarından birisi özgür ve tarafsız basının varlığıdır. Demokrasinin standartlarını yükselten unsurlardan birisi şüphesiz basının sansür ve benzeri kısıtlamalara maruz kalmadan gerçekleri topluma aktarma, kamuoyu oluşturma, denetleme, eleştirme ve sorgulama görevlerini tam anlamıyla yerine getirebilmesidir" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Basının her türlü yönlendirmeden ve baskıdan uzak bir şekilde kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirerek, toplumun bilinçlenmesine ve güçlenmesine katkı sağlaması gerektiğini vurgulayan Bilgin, şunları kaydetti:

"Bilişim çağını yaşadığımız günümüzde basının önemi ve etkisi daha da artmıştır. Bugün, artık dünyanın neresinde olursa olsun bilgiye ulaşma çok hızlı bir hale gelmiştir. Ülke meseleleri tüm boyutlarıyla tartışılabilmekte, her türlü fikir serbestçe dile getirilebilmektedir. Kamuoyu sorunlar, gelişmeler ve olaylar karşısında duyarlıdır. Bunlar şüphesiz demokrasimizi zenginleştiren faktörlerdir. Basının görevlerini gereği gibi yapabilmesi için, basın özgürlüğünün sağlanması, her şart altında gözetilmesi ve geliştirilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle gazetecilik mesleğini onuruyla yerine getiren tüm basın mensuplarının Basın Bayramı'nı kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum."

Muhabir: Önder Felek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: