24 Ülke Genci Turnuvada Buluştu, Şampiyon Afrika Oldu

Bursa Yıldırım Belediyesi ile Mavi Küre Uluslararası Öğrenci ve Kültür Derneği işbirliği ile düzenlenen ve...

Bursa Yıldırım Belediyesi ile Mavi Küre Uluslararası Öğrenci ve Kültür Derneği işbirliği ile düzenlenen ve geleneksel hale dönüştürülen '7. Milletlerarası Futbol Turnuvası'nın şampiyonu Afrika oldu.

Uludağ Üniversitesi'nde öğrenimlerini sürdüren 24 farklı ülkeden 260 sporcu Yıldırım Belediyesi Spor Kompleksi’ndeki sahada 11 gün boyunca mücadele etti. 50 maçın oynandığı ve Irak’ın üçüncü olduğu turnuvanın final maçında ise Afrika ile Balkan karması olarak kurulan Sancak Takımı karşılaştı. Maçı kazanan Afrika turnuva şampiyonu oldu.

Reklam
Reklam

İlk üç takıma kupa ve oyunculara madalya verildi. Şampiyon takımın 10 oyuncusuna çeyrek altın verildi. Turnuvada gol kralı olan Afrikalı Nasir Yahya’ya da hediye verildi. Turnuvada fair play ödülü ise hiç kart görmeyen Endonezya takımına verildi.

Turnuvaya; Azerbaycan, Ahıska, Afganistan, Irak, Arnavutluk, Bosna Hersek, Moğolistan, Kazakistan, Kırgızistan, Kırım, Türkiye, Kosova, Makedonya, Tacikistan, Türkmenistan, Endonezya, Pakistan, Gürcistan, Afrika, Kamerun ve Gineli öğrenciler katıldı.

Ödül töreninde Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'e, turnuva anısına hazırlanan özel forma hediye edildi. Başkan Keskin, “24 ayrı ülkeden katılan 260 yabancı uyruklu öğrenci ile düzenlediğimiz bu turnuva ile milletler arası sevgi köprülerini oluşturduk. Bir yandan da spor ile dünya barışına katkıda bulunuyoruz. Önemli olan gönüllerdeki kupayı kazanmak. Şampiyonluk bile burada kalır. Sizler birer kardeşsiniz. Belki yarın kendi ülkelerinizde bürokrat olup, devlet büyüğü olup, yarın başka yerlere buradaki maç yaptığınız kardeşlerinizle karşılaşabilirsiniz." dedi.

Reklam
Reklam

Mavi Küre Uluslararası Öğrenci ve Kültür Derneği Genel Sekreteri Kasım Mutlu, "Dünyanın değişik coğrafyalarından Bursa’ya eğitim için gelen öğrencilerin kardeşlik adına futbol sahasında bir araya gelmeleri ve maçların büyük bir dostluk çerçevesinde geçmesi bizleri ayrıca mutlu etmiştir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından turnuvada dereceye giren takımlara ödülleri Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve dernek yöneticileri tarafından verildi. Ödül törenine belediye başkan yardımcıları da katıldı. Turnuvaya katılan öğrencilere ise köfte ekmek ikram edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz