24. Vergi Haftası Kutlamaları

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Asaf Mehmetbeyoğlu, Vergi Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı.

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Asaf Mehmetbeyoğlu, Vergi Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı.

Yazılı olarak yapılan açıklamada "Kamuoyunda vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla ülkemizde 1990 yılından beri her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan Vergi Haftası'nın 24.'sünü kutlamaya başladık" denildi.

Vergi ödemenin vatandaşlık görevi olduğunun vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Reklam
Reklam

"Vergi konusu ülkenin önemli bir sorunudur. Bu nedenle, vergi haftasını kutladığımız şu günlerde vergi sistemimizin bir an önce düzeltilmesi ve kayıtdışı ekonomiyle etkin bir mücadele yapılması gerekliliğini bu yıl da bir kez daha vurguluyoruz. Bu vergi haftasında da, daha önceki dileklerimizi bir kez daha dile getirmek istiyoruz. Kaçak iş gücü kayıt altına alınmalı, kayıt dışılık önlenip, vergi kaçıranlara caydırıcı cezalar getirilmeli, vergi oranları makul düzeye çekilip tabana yayılmalı, kayıt dışılıkla ve vergi kaçakçılığıyla etkin mücadele için yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Kayseri Vergi Dairesi Başkanlığımızı da Kayseri'deki vergi bilincinin geliştirilmesi konusundaki başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz."

Muhabir: Sercan Küçükşahin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: