24'ncü Vergi Haftası

Eskişehir Vergi Dairesi Başkanı Fatih Kızıltepe, Vergi Haftası'nda yapılan etkinliklerin tüm yıla yayılmasını, başta öğrenciler ve çocukların bu konuda bilinçlendirilmesini

Eskişehir Vergi Dairesi Başkanı Fatih Kızıltepe, Vergi Haftası'nda yapılan etkinliklerin tüm yıla yayılmasını, başta öğrenciler ve çocukların bu konuda bilinçlendirilmesini amaçladıklarını söyledi.

24'ncü Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında, basın toplantısı düzenleyen Kızıltepe, kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin tüm kesimlere benimsetilmesi ve vergiye gönüllü uyumun arttırılması amacıyla 1990 yılından bugüne Vergi Haftası'nın kutlandığını bildirdi.

"Amacımız, Vergi Haftası'nı tüm yıla yayarak, öncelikle öğrencilerimize ve çocuklara anlatmak" diyen Kızıltepe, verginin anlatılması konusunda öğrencilerle işbirliği halinde olduklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Hafta boyunca okullarda, münazaralar, tiyatro gösterileri gibi etkinlikler düzenleyeceklerini anlatan Kızıltepe, şöyle konuştu:

"Ayrıca mükelleflerimizi ve vatandaşlarımızı bilgilendirme amaçlı alışveriş merkezlerinde stantlarımız bulunacak. Çalışanlarımızın da konsantrasyonunu arttırmak için tiyatro, sinema, doğa yürüyüşü gibi aktiviteler yapacağız. Ayrıca bu haftanın daha anlamlı hale gelmesi için, Türkiye'de ilk defa vergi dairesi binamız içerisinde, vergi rekortmenlerimizin firmalarının ürünlerinin, öğrencilerimizin yaptığı ürünler ve el işçiliği ürünlerin yer aldığı tanıtım stantları açtık. 10'dan fazla standımız var. Ayrıca "Vergi Tarihi Sergisi" ve resim sergilerimiz var. Tüm vatandaşlarımızı ve öğrencilerimizi hizmet binamıza bekliyoruz."

Konuşmasının ardından Kızıltepe, gazetecilere, yeni hizmet binalarını ve etkinlik kapsamında açılan sergi ve stantları gezdirdi.

Muhabir: Yıldız Gündoğmuş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: