25 bin kapakla 2 engelli arkadaşı sevindirdiler

İlköğretim öğrencilerinin topladıkları kapaklar arkadaşlarına engelli arabası oldu. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi Yavuz Sultan Selim ilköğretim...

İlköğretim öğrencilerinin topladıkları kapaklar arkadaşlarına engelli arabası oldu. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi Yavuz Sultan Selim ilköğretim Okulu'nda öğrencilerin topladığı 25 bin kapak 2 engelli öğrenciyi hayata bağladı.
'Mutluluğa bir kapak da sen at' adlı proje ile Pazarcık Yavuzsultan Selim ilköğretim Okulu'nda başlayan kapak toplama kampanyasında toplanan 25 bin kapakla alınan tekerlekli sandalye, 1. sınıfta eğitim gören engelli Diyar Üçoluk ve anasınıfı öğrenci Rabia Orhan’a verildi. Sandalye dağıtım töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıddık Şirikci, maddi durumu olmayan öğrenciye alınan engelli sandalyesinin öğrenciler arasında dayanışmayı beraberinde getirdiğini belirtti. “Paylaşmak için engel yok” diyen Şirikçi, kampanyasında toplanan plastik su şişesi ve kapaklarının engellilere ve ihtiyaç sahibi öğrencilere tekerlekli sandalye olarak döndüğünü söyledi.
Tekerlekli sandalyeye kavuşan Diyar Üçoluk, büyük mutluluk yaşadığını vurgulayarak, “Yaklaşık 5 yıldır tedavi görüyorum. Doğduğumdan beri çocuk arabasında geziyorum. Başkalarının yardımı ile dolaşıyorum. Tekerlekli sandalye ile artık güneş yüzü görebileceğim.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz