25 bin yol işçisi kriz kurbanı

Antalya (AA)- Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, Türk-İş'in hazırladığı ekonomik raporların, ekonomik krizin boyutunun çok daha büyük olduğunu ortaya koyduğunu belirterek "Birçok iş kolunda, sendikalı işçilerden kriz nedeniyle yaklaşık 25 bin kişinin işten çıkarıldığını" bildirdi. Türkiye Yol-İş Sendikası Antalya 1 Nolu Şubesi tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Ağar, sendikalarının Türk sendikacılık hareketinin en temel taşlarından biri olduğunu söyledi.

Yol-İş Sendikası'nın sendikal hayatta her zaman ilkleri gerçekleştiren, Türkiye'de de çağdaş anlamda sendikacılığın öncüsü olmuş bir kuruluş olduğunu belirten Ağar, şöyle konuştu:"Türk-İş'in kurduğu kriz masanına gelen verilere göre, birçok iş kolunda, yalnızca sendikalı işçilerimizden kriz nedeniyle yaklaşık 25 bin kişi
işten çıkarılmıştır. Örgütlü iş yerlerimizden yaklaşık 15 bin işçi de ücretsiz izne çıkarılmıştır. Kriz öncesinde, tekstil ve çimento sektörlerinde, doğal gaz ve elektrik zamlarının da etkisiyle yaklaşık 10 bin işçi işten çıkarılmış. Örgütsüz iş yerlerinde ve kayıt dışı olarak çalışanları da buna eklersek, durumun vahametini düşünmek bile zor."

Reklam
Reklam