25. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları Bu Haftasonu Düzenlenecek

25. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları bu hafta sonu Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda yapılacak.Atatürk Olimpiyat Evi'nde düzenlenen...

25. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları bu hafta sonu Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda yapılacak.

Atatürk Olimpiyat Evi'nde düzenlenen basın toplantısıyla yarışların tanıtımı yapıldı. Dünyaca ünlü yüzücü "Torpido" lakaplı Ian Thorpe da basın toplantısında yer aldı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi(TMOK) tarafından ilki 1989 yılında 4 kadın 64 erkek sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen yarışlar, 14 yaş üstü tüm sporseverlere açık olarak uluslararası katılımlarla gerçekleştirilmektedir.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin himayesinde ve “Herkes İçin Spor” temasına uygun olarak düzenlenen yarışlara bu yıl, Olimpiyatlarda 5 altın madalya sahip, olimpiyatların yanı sıra 11 kez dünya şampiyonu olan Avustralyalı başarılı yüzücü Ian Thorpe da davetli olarak katılacak.

Reklam
Reklam

Boğaziçi Kıtalararası Yarışları, Türkiye ve 2020 Olimpiyatlarının güçlü adayı İstanbul'un tanıtımı için de özel bir öneme sahip.

Boğaziçi Kıtalararası Yarışları, 6 Temmuz Cumartesi günü, saat 09:30’da yapılacak Kürek Sürat Yarışları ile başlayacak. Aynı gün saat 14.00'de "Torpido" lakaplı şampiyon yüzücü Ian Thorpe, boğazda Kuruçeşme sahilinde yapacağı yüzme gösterisi ile bu eşsiz boğaz deneyimini yaşayacak, ayrıca kendisine yüzme milli takım antrenörleri de eşlik edecek. Aynı zamanda Jess Molho’nun sunumuyla "Makarna Günü" etkinliğinde sürpriz gösteriler gerçekleştirilecek.

Yarışların yapılacağı gün boğaz 3 saatliğine deniz trafiğine kapatılacak. Bu yıl düzenlenecek olan Kıtalararası Yarışları 1550 yüzücü ile kano,kürek ve yüzme dallarında gerçekleştirilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: