25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü

Memur-Sen Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Türkan Adıgüzel, kadına karşı şiddeti önlemenin esas çözümünün, şiddet uygulayan erkeğin zihin yapısına ulaşıp fikirlerini

Memur-Sen Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Türkan Adıgüzel, kadına karşı şiddeti önlemenin esas çözümünün, şiddet uygulayan erkeğin zihin yapısına ulaşıp fikirlerini değiştirebilmekten geçtiğini bildirdi.

Adıgüzel, 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kadına yönelik şiddetin, fiziksel, cinsel ve psikolojik acı veren, cinsiyete dayanan bir eylem olduğunu belirtti.

Basına yansıyan ya da kayıtlara geçen şiddet olaylarının, yaşananların çok az bir oranı olduğuna dikkati çeken Adıgüzel, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Kadınların mağduriyetlerini gizlediği herkesçe biliniyor. Gururundan, utancından, gideceği yeri olmadığından, maddi olarak kocasına bağlı olduğundan, şikayet etse bile dönüp aynı çatı altına gireceğinden ve bunlara bağlı olarak daha fazla şiddete maruz kalabileceğinden endişe etmesi, onu susmaya zorluyor. Şiddet uygulayana verilen cezaların yetersiz olması ise bu suskunluğu adeta pekiştiriyor. Tabii ki, buna bir de alışılmış çaresizliği ekleyebiliriz. Şiddetin önlenmesinde ne dijital kelepçeler ne de prangalar engel olabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okullarda ya ayrı bir ders olarak aile içi iletişim ve şiddet ele alınmalı, müfredata geçirilmeli ya da siyer (Peygamberimizin hayatı) ve Kur'an derslerinde dinimizde kadına verilen önemin yeterince anlatıldığı bir müfredatın hazırlanmasını istiyoruz. Esas çözüm, şiddet uygulayan erkeğin zihin yapısına ulaşıp fikirlerini değiştirebilmekten geçiyor."

Adıgüzel, kadınlar arasındaki eşitliğin de yeni anayasayla güvence altına alınmasını istediklerini duyurdu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Ali Kemal Akan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: