25 kişilik kursa 110 kişi başvurdu

İş sahibi olmayı umut edenler, Burhaniye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde açılacak girişimcilik kursunun mülakatına katılmak...

İş sahibi olmayı umut edenler, Burhaniye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde açılacak girişimcilik kursunun mülakatına katılmak için koştu. KOSGEB ile İş-Kur tarafından düzenlenecek olan, 25 kişinin kabul edileceği kursa yaklaşık 110 kişi müracaat etti. Mülakata katılmak için Burhaniye ve çevre ilçelerden kimisi yanında çocuğuyla, kimileri de bir yakınını alarak geldi. Mülakat için 8 Mayıs 2012'ye kadar tanınan başvuru süresi biterken yetkililer bugün de kimseyi geri çevirmedi.

Mülakata gelenler, Halk Eğitimi Merkezi toplantı salonunda Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz, KOSGEB Müdürü İsmail Özdemir ve İş-Kur Balıkesir Şube Müdürü Ali Karagöz tarafından bilgilendirildi. Daha sonra Özdemir, Kocagöz, KOSGEB Uzmanı Ali Kukuş ve İş-Kur görevlisi Hasan Tunç tarafından tek tek mülakata alındılar. Burhaniye Halk Eğitim Müdürü Karanfil Bilgin, yaptığı açıklamada, “Kaymakamlığımızın İş-Kur ile ortaklaşa başlattığı kursun mülakatını bu gün yaptık. Başvuruların içinden 25 kişi seçilecek.” dedi. Kaymakam Uslanmaz da, “Bugün sizler için bir mülakat olacak. Mülakatta sorulanları yanıtlarken projelerinizin ne olduğunu, ne yapmak istediğinizi anlatacaksınız. Mülakattan çıkacak 25 arkadaşımıza, daha sonra bütün iş ve işlemlerinde kaymakamlığımız yardımcı olacak. Bizim amacımız, ilçemizdeki işsiz vatandaşlarımızın iş sahibi olması. Hattâ kendisi iş sahibi olurken yanında da birisini çalıştırması. Hepinize başarılar diliyorum.” diye konuştu. İş-Kur Şube Müdürü Kocagöz ise kurslara katılmaya hak kazananların neler yapması gerektiğini anlattı. Kursu tamamlayanların da kendilerine onay gelmeden hiçbir şekilde alet edevat satın almamasını söyledi.

Reklam
Reklam

Mülakatı kazanarak girişimcilik kursunu başarıyla bitirenlere 15 bin TL nakit, daha sonra 12 ayda aylık bin lira veya 24 aya bölünerek ayda 500 TL destekleme olmak üzere toplam 27 bin lira hibe kredisi verilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: