25 Mayıs Etik Günü

Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bilal Eryılmaz, "2004 yılından itibaren uluslararası göstergelerde...

Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bilal Eryılmaz, "2004 yılından itibaren uluslararası göstergelerde de Türkiye'nin etik görümünde de pozitif iyileştirmeler var" dedi.

Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bilal Eryılmaz, '25 Mayıs Dünya Etik Günü' dolayısıyla İHA'ya açıklamalarda bulundu. Eryılmaz, bu yılın ana temasını kamuda etik kültürün geliştirilmesinde eğitimin rolü olarak başlıklandırdıklarını belirtti. Etik ilkelerin ilkokuldan hatta anaokuldan itibaren öğretilmesi gerektiğine işaret eden Eryılmaz, bu işin çözümünde eğitimin olduğunu ifade etti. Eryılmaz, mobing uygulandığında kamu görevlilerinin kendilerine başvurduklarını belirterek, "Mobing uygulamalarının en çok yaygın olduğu kurumların başında belediyeleri söyleyebilirim" dedi.

Reklam
Reklam

Eryılmaz, meslek etik kurallarına ilişkin, "3 tane meslek alanıyla ilgili çalışma yapıyoruz. Bir tanesi eğitim hizmetinde çalışanlar yani öğretmenlerle ilgili. Okul idaresinin velilerle olan ilişkilerin etik standartlara uygun olması" diye konuştu.

Eryılmaz, yerel yönetimde seçilenlerin etik davranış ilkelerin olmadığına dikkati çekerek, bunlarla ilgili bir çalışmanın yapıldığını söyledi. Öğretmenlere hediyeler konusunda çok ciddi çalışmalar yapıldığına işaret eden Eryılmaz, sıfır hediye konseptiyle hareket ettiklerini ifade etti. Sağlık personeliyle ilgili çalışmalar hakkında bilgiler veren Eryılmaz, "Doktorların hem hastalarla, hem eczaneler hem de firmalarla ilişkilerinin olduğunu kamuoyunda duyuyorsunuz. Doktor muayene esnasındayken çat kapı bir firma geliyor ilaç tanıtımı için, bu tür şeyler kamu hizmetini engelliyor. Sağlık çalışanları ile alakalı standart neyse biz de o standartlar üzerinde çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

2004 yılından itibaren uluslararası göstergelerde de Türkiye'nin etik görümünde de pozitif iyileştirmeler olduğunu söyleyen Eryılmaz, "Bizim yaptığımız veya sivil toplum kuruluşlarının araştırmalarında rüşvet ve yolsuzluktan medyada yer alan kamu kuruluşları var. Onlarda azalmalar, iyileşmeler olduğunu görüyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: