25. Vergi Haftası

MERSİN (AA) - Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kamu giderlerinin en önemli finansman kaynağının vergi olduğunu söyledi. 

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kamu giderlerinin en önemli finansman kaynağının vergi olduğunu söyledi. Vergi Dairesi Başkanı Osman Çelik, çalışanlarıyla Vergi Haftası dolayısıyla Vali Güzeloğlu'nu ziyaret etti. Güzeloğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, verginin toplumsal ve kurumsal yönü olan bir süreç olduğunu, vergi temelinde devletle vatandaşlık bağının en güçlü şekilde tesis edildiğini ifade etti. Modern devlet yönetimi anlayışında verginin vatandaşlık bilincinin en önemli unsurlarından birini oluşturduğunu belirten Güzeloğlu, şunları söyledi: "Vergi bilincinin gelişmesi devlet ile birey arasındaki ilişkilerin gelişmesine doğrudan katkı sağlıyor. Kamu giderlerinin en önemli finansman kaynağı vergi. Vergiye dayalı kamu gelirleri vatandaşımıza hizmet olarak geri dönüyor. Vergi aynı zamanda ekonomik faaliyetlere bağlı olarak elde edildiği için vergi oranlarındaki, vergi tahsilatındaki artış, eş zamanlı ve aynı oranlı olarak ülkemizin gelişmesini de tanımlamış oluyor." Mersin'in vergi tahsilat oranları açısından Türkiye'nin 6. büyük ili olduğunu belirten Güzeloğlu, "Genel vergi oranlamasında 6. olan Mersin, tahakkuk ve tahsilat oranlamasında ise 3. sıraya yükseldi. Tüm Mersinli vatandaşlarımıza bu bilinçli yaklaşımları için teşekkür ediyorum" dedi. Vergi Dairesi Başkanı Çelik ise bu yıl Vergi Haftası etkinliklerinin temelinde öğrencilerin yer aldığını aktardı. Kutlama programlarını 3 kategoriye ayırdıklarını ifade eden Çelik, öğrenciler başta olmak üzere, mükellefler ve personellere yönelik çalışmalar planladıklarını kaydetti. Tarsus'ta ise Şehitkerim Vergi Dairesi Müdürü Ramazan Çeçen, Kızılmutrat Vergi Dairesi müdürü Uğur Bayraktar ve personeli, Atatürk Anıtına çelenk koyduktan sonra, Tarsus Kaymakamı Hasan Göç'ü makamında ziyaret etti. Mut Mal Müdürü Sayit Dilekkutlamalar, Erdemli Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Seyyar ve Silifke Vergi Dairesi Müdürü Şevket Şengül ise etkinlik kapsamında Atatürk Anıtına Çelenk sundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: