25 yıl sonra sigarayı bıraktı

Muş Sağlık İl Müdürlüğü tarafından Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında 25 yıl aradan sonra sigarayı bırakan...

Muş Sağlık İl Müdürlüğü tarafından Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında 25 yıl aradan sonra sigarayı bırakan Oktay Turan örnek vatandaş olarak gösterildi.

Muş Kanser Erken Teşhis ,Tarama Ve Eğitim Merkezi (KETEM)'nde konuşan Turan, 25 yıl boyunca her gün bir pakete yakın sigara içtiğini, son aylarda reklamlarda izlediği KOAH hastalığı görüntülerinden çok etkilendiğini ifade etti. Turan, "Son zamanlarda çocuklar 'baba sigarayı bırak artık' diye çok baskı yapıyorlardı. Ben de KETEM bürosuna gelerek bana yardımcı olmalarını istedim. Onlar da bana ilaç tedavisi uygulayarak çok kısa bir zamanda sigarayı bırakmama vesile oldular. İki aylık bir seans uygulandı, iki ay sonunda da sigarayı bıraktım. Çok rahatım. 25 yıl yıl gibi uzun bir süre sigara kullandım. 10 ay kadar oluyor çok şükür sigarayı bıraktım, kesinlikle kimsenin içmesini tavsiye etmiyorum. Yol yakınken sigara içenlerin bunu bırakmalarını şiddetle tavsiye ediyorum." dedi.

Reklam
Reklam

"BİNE YAKIN VATANDAŞA SİGARAYI BIRAKTIRDIK"

Dr. Elif Öztürk ise Muş Kanser Erken Teşhis ,Tarama Ve Eğitim Merkezi olarak bir çok hizmet verdiklerini söyledi. Sigara bırakma polikliniğinin de bu hizmetleri veren birimlerden biri olduğunu belirten Öztürk, "Kişiler sigarayı bırakmalarına karar verdiklerinde bize başvurabiliyor ve sigara bırakma sürecinde biz onlara yardımcı oluyoruz. İlaç destekli, psikiyatri destek olarak her türlü desteği sağlıyoruz. Öztürk bugüne kadar 1800 tane hastamız bize başvurdu ve biz bunların yarısından fazlasını da sigarayı bıraktırdık.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz