250 Bin Şehide 250 Bin Hatim Okunacak

Yozgat’ın Sorgun İlçe Müftüsü Fikret Ekinci, Çanakkale Savaşında hayatını kaybeden 250 bin şehit için ...

Yozgat’ın Sorgun İlçe Müftüsü Fikret Ekinci, Çanakkale Savaşında hayatını kaybeden 250 bin şehit için 250 bin hatim okunacağını söyledi.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü münasebetiyle 250 bin şehit için 250 bin hatim okunacağını belirten Müftü Ekinci, “Diyanet İşleri Başkanlığımız, 18 Mart 1915 yılında İngilizler, Fransızlar, Anzaklar ve İngilizlerin sömürgesi olan bazı ülkelerinin askerlerine karşı, vatan uğruna canlarını feda ederek şehit düşen 250 bin Mehmetçiğin ruhuna 250 bin hatim okutulmasına karar verdi. Vatandaşlarımız, 18 Mart Pazartesi gününe kadar okudukları hatimleri müftülüğümüze bildirecekler. 18 Mart Pazartesi günü okutacağımız mevlidi şerifin ardından, bu hatimler şehitlerimizin ruhuna hediye edilecek" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: