26 Eylül Türk Dil Bayramı-Kırklareli Belediye Başkanı Çağlayan:-"Dil Ne Kadar Iyi Telaffuz Edilirse,insan Kendini O Kadar Iyi Anlatabilmiş Olur"

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, "Dil ne kadar iyi telaffuz edilirse, insan kendini o kadar iyi anlatabilmiş olur" dedi.

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, "Dil ne kadar iyi telaffuz edilirse, insan kendini o kadar iyi anlatabilmiş olur" dedi.

Çağlayan, 26 Eylül Türk Dil Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, ulusların en büyük özelliklerinden birinin kullandıkları dil olduğunu belirtti.

Türk dilinin kendine özgü sözcük yapısı ve kurallara sahip olduğunu ifade eden Çağlayan, şunları kaydetti:

"Dilimizin anlamını bozacak ve onun özelliğini kaybedecek kelimeler kullanmak, Türkçe'mize yapılan en büyük haksızlıklardan biridir. Dil ne kadar iyi telaffuz edilirse, insan kendini o kadar iyi anlatabilmiş olur. Bilindiği gibi birinci Türk Dil Kurultayı'nın açılış günü olan 26 Eylül tarihi Türk Dil Bayramı olarak kutlanmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli kültür kurumlarından olan Türk Dil Kurumu, 12 Temmuz 1932'de kurulmuştur. Ayrıca Ulu Önder Atatürk, dil çalışmalarına doğrudan katılmış ve Türkçe'mizin gelişip, zenginleşmesi için önemli çalışmalar yapmıştır."

Reklam
Reklam

Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: