27 Çocuk Korucu Aileye Verildi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kırıkkale İl Müdürü Zühtü Bozdemir, bugüne kadar yurtta barınan 27...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kırıkkale İl Müdürü Zühtü Bozdemir, bugüne kadar yurtta barınan 27 çocuğun koruyucu ailelere verildiğini söyledi. Bu yıl içerisinde bu sayıyı 2 katına çıkarmak istediklerini belirten Bozdemir, sosyal ve insan odaklı projelerin benimsendiğini bildirdi.

Kırıkkale’de yapılan çalışmaların önemli olduğunu kaydeden Bozdemir, 2009 yılından bu yana 27 çocuğun sıcak aile ortamına kavuştuğunu ifade etti. Gönüllülük esası adı altında yapılan projelerin olumlu sonuç verdiğini belirten Bozdemir, 2013 yılında projelerin devam edeceğini bildirdi. Çocukların yeni bir hayata katılmaları için ellerinden gelen çalışmayı yaptıklarını belirten Bozdemir, bu sene önemli çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

100 kişi kapasiteli huzur evi çalışmalarının son aşamaya geldiğini açıklayan Bozdemir, "Bu anlamda bizde de bu eksiklik telafi edilecektir. Bunun yanı sıra yaşlılarımıza, çeşitli sosyal etkinlik ve imkânlar sunmak amacıyla her türlü desteği sağlıyoruz. Yaşlılarımızın yanındayız ve daha fazla gereken desteği vermeye hazırız. Evde bakım hizmetleri olsun, hakikaten yaşlılarımızı bizzat ayağına giderek hizmeti sunmaktayız. 630 civarında yaşlımızın bizzat evine giderek sağlık hizmeti veriliyor.” dedi.

Bozdemir, “Yaşlılarımıza, toplumdan kovulan ve hor gözle bakılan gençlerimizi hayata tutundurmak için gayret gösteriyoruz. Bu konuda yaptığımız çalışmaları bizzat takip ederek, neleri başardığımızı görüyoruz. Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir bu aynı zamanda bir minnet borcudur.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: