27 Mayıs darbecilerinden Gürsoytrak'ı son yolculuğuna CHP'li vekiller uğurladı

27 Mayıs 1960 askeri darbesinin mimarlarından Milli Birlik Komitesi (MBK) üyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği...

27 Mayıs 1960 askeri darbesinin mimarlarından Milli Birlik Komitesi (MBK) üyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) kurucularından Albay Mehmet Suphi Gürsoytrak, son yolculuğuna uğurlandı.
Ankara’da önceki gün vefat eden Gürsoytrak için Kocatepe Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Levent Gök ve eski vekil Hakkı Süha Okay katılırken, Genelkurmay Başkanlığın’dan bazı subaylar katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise cenazeye çelenk gönderdi.
Gürsoytrak’ın cenaze namazı öğle namazının ardından cami avlusunda kılındı. Gürsoytrak daha sonra düzenlenen askeri törenin ardından Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Reklam
Reklam

AK PARTİLİ GÜLER CENAZEYE KATILDI
Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın açılışı nedeniyle Kocatepe Camii’nde bulunan AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler’de cenaze namazına katıldı. Ön safta namaza duran Güler, cenaze namazının ardından buradan ayrıldı.

27 MAYIS 1960 İHTİLALİNİ YAPAN MB KOMİTESİNE KATILDI
24 Ocak 1925 yılında Manisa’nın Alaşehir ilçesinde dünyaya gelen Gürsoytark, ilk ve orta öğretimini Ankara’da tamamladıktan sonra, Bursa’da Işıklar Askeri Lisesi’ni bitirdi. 1945 yılında Kara Harp Okulu’ndan, 1947 yılında Topçu Okulu’ndan, 1949 yılında Kara Havacılık Okulu’ndan mezun olan Suphi Gürsoytrak, daha sonra 1952 yılında Kore Savaşı’na katılmış ve Türkiye’ye döndükten sonra 27 Mayıs 1960 ihtilalini yapan MB Komitesine katılmış ve darbede bir fiil etkin olmuştur. MBK üyesi de olan Gürsoytark, 1994-1998 yılları arasında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) başkanlığı yaptı.
Öte yandan Gürsoytrak için gazeteye, “ADD Kurucusu, ADD eski Genel Başkanı, 27 Mayıs devrimi öncülerinden Kurmay Albay Topçu Pilot ve TBMM üyesi Mehmet Suphi Gürsoytrak’ı 30 Eylül 2011 günü kaybettik” ilanı verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz