27 Mayıs darbesiyle ilgili suç duyurusu

27 Mayıs darbesi sonrasında idam edilen dönemin Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın yeğeni Hasan Serdar Bilir, sorumluların cezalandırılması için suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Bilir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesiyle görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine verdiği suç duyurusu dilekçesinde, 27 Mayıs darbesinin hayatta olan sorumlularının belirlenerek, darbe ve işkence suçlarından cezalandırılmasını ayrıca darbecilerin mal varlıklarındaki artışın incelenmesini talep ettiğini söyledi.

Dayısı Hasan Polatkan'ın darbe sonrasında idam edildiğini,Demokrat Parti Bolu Milletvekili olan babası Servet Bilir'in de darbe nedeniyle mağdur edildiğini anlatan Bilir, "İnsanlar o dönemde Yassıada'da, nemli, rutubetli ortamlarda çürütüldüler. Bunların hesabının sorulmasını istiyorum" diye konuştu.Dönemin Başbakanı Adnan Menderes'in oğlu merhum Aydın Menderes'in eşi Ümran Menderes ile de görüştüğünü ifade eden Bilir, "Ümran Hanım, bana Aydın Bey'in isteğinin de 27 Mayıs'ın sorumlularının cezalandırılması olduğunu söyledi" dedi.Öte yandan, başsavcıvekilliğinin şikayet dilekçesine bir soruşturma numarası verdiği, şu ana kadar şikayetle ilgili bir işlem yapılmadığı bildirildi.Şikayetle ilgili daha önce 12 Eylül darbesine ilişkin iddianameyi hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin'in görevlendirildiği kaydedildi.

Reklam
Reklam