27 yılda ilk defa müzeyi gezdi

Bedensel engelli olan Beyhan Karlıdağ “ 27 yıldır İznik’teyim, müzeyi çok merak ediyordum, ilk defa İznik müzesini gezdim,

3 Aralık Dünya Engelliler gününde İznik’te yapılan program ile kutlandı. Bedensel engelli olan Beyhan Karlıdağ “ 27 yıldır İznik’teyim, müzeyi çok merak ediyordum, ilk defa İznik müzesini gezdim, çok teşekkür ederim.” Dedi.

İznik Engelliler Derneği, Özel Erkim Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Özel Yeni Günebakan Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin ortaklaşa yaptığı program ile dünya engelliler günü kutlandı. Saat 10’da Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan programa İznik Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Belediye Başkan vekili İsmail Eker, Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Zengin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necat Gül, İznik Engelliler Derneği Yöneticileri, Rehabilitasyon Merkezlerinin Müdür ve öğretmenleri hazır bulundular.

Reklam
Reklam

Programa Kadir Koyutürk İlköğretim Okulunun Engeliler Yardımlaşma kulübü öğretmen ve öğrencileri programa İznik’teki engelliler için yaptıkları etkinlikler ile damgasını vurdu.

İznik Engelliler Derneği Başkanı Murat Demirci “ Aslında bu gün kutlanacak bir gün değil, aslında bizim bu gün amacımız toplumda engellilerinde olduğunu, her sağlıklı birey gibi onlarında haklara sahip olduğunu ortaya koymak, unutmayalım ki her sağlıklı birey bir engelli adayıdır, engellilerimiz için bu güne kadar bizlere destek olan ihtiyaçlarımız için işlerini bırakıp koşan herkese teşekkür ederiz, daha çok yapılacak şeyler var.” Dedi.Kadir Koyutğrk İlköğretim Okulu Engeliler Yardımlaşma kulübü öğrencilerinin okuduğu şiirlerden sonra İznik Müze Müdürlüğünce bu güne ait ücretsiz gezi ile İznik Müzesi gezildi. Bedensel engelli olan Beyhan Karlıdağ “ 27 yıldır İznik’teyim, müzeyi çok merak ediyordum, ilk defa İznik müzesini gezdim, çok teşekkür ederim.” Dedi. Program İznik Belediyesince verilen öğle yemeğinin ardından sahilinde bulunan çay bahçesindeki eğlence ile son buldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz