28 Eylül Dünya Bireysel Silahsızlanma Günü

28 Eylül Dünya Bireysel Silahsızlanma Günü nedeniyle İnsan Hakları Derneği tarafından yapılan basın açıklamasında, bireysel...

28 Eylül Dünya Bireysel Silahsızlanma Günü nedeniyle İnsan Hakları Derneği tarafından yapılan basın açıklamasında, bireysel silahlanmanın hastalıklı ve tehlikeli bir hale geldiğine dikkat çekildi.

İHD Adıyaman Başkanı Av. Osman Süzen tarafından yapılan basın açıklamasına Eğitim-Sen Şube Başkanı Hediye Kılınç ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Av. Osman Süzen, silahlanmanın kontrol edilemez korkunç bir boyuta ulaştığını belirterek dünyadaki silahların yüzde 75’inin askeri orduların değil, sivillerin elinde bulunduğunu kaydetti. Dünyada her gün bin kişinin silahlar yüzünde hayatını kaybettiğini dile getiren Süzen, “Yani sessiz sedasız, derinden yaşanan bir savaşın içindeyiz. Bu savaşın adı ‘Bireysel Silahlanma Savaşı’. Biz de öncelikle bunun farkına varmalıyız. Bugün itibarıyla ülkemizde 2.5 milyon adeti ruhsatlı olmak üzere toplamda 8 milyon civarında ateşli silah bulunuyor ve gün geçtikçe bu sayı artıyor. Silah sahiplerinin evlerini de katarsak yaklaşık 40 milyon insan, silaha her an ulaşabilecek durumdadır. Her yıl en az 4 bin 500 kişi bu silahlarla hayatını kaybediyor. Suça bağlı olarak kayıp silah sayısı hızla artmaktadır. Bireysel silahlanmanın boyutu her yıl giderek artıyor. 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu 1950’lerden kalma. Bu yasanın ivedilikle elden geçirilmesi lazım. TCK’daki caydırıcı cezalar yükseltilmelidir. Yasalar üzerindeki silah taşımaya olanak veren genişliklerin daraltılması, ortadan kaldırılması lazımdır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: