28 Şubat Postmodern Darbesinin 17. Yılı

SİİRT (AA) -  Memur-Sen Siirt Şube Başkanı Beşir Özyeşil, Türkiye'de darbelerin, millet-devlet buluşmasının önünde set oluşturmak için yapıldığını öne sürdü.

Memur-Sen Siirt Şube Başkanı Beşir Özyeşil, Türkiye'de darbelerin, millet-devlet buluşmasının önünde set oluşturmak için yapıldığını öne sürdü. Özyeşil, yaptığı yazılı açıklamada, darbelerin en şiddetlisi ve toplum üzerinde en çok hasar oluşturanının 28 Şubat olduğunu belirtti. Özyeşil, şunları kaydetti: "Türkiye'de darbeler, millet-devlet buluşmasının önünde set oluşturmak için yapılmıştır. 28 Şubat sürecinin failleri tutuksuz olarak yargılanmaktadır. Memur-Sen olarak, ülkemize en az 20 yıl kaybettiren, bireyin ve toplumun hayatında maddi ve manevi derin hasarlar bırakan ve millete bedeller ödettiren bu sürecin faillerine en ağır cezaların verilmesini önemsiyoruz. Dava, sadece belirli sayıdaki askeri ve sivil bürokratla sınırlı kalmamalı, darbenin oluşumuna katkı veren medya, STK'lar ve iş dünyası da dava kapsamına dahil edilmeli ve sonuna kadar üzerine gidilmelidir. Öte yandan başta 28 Şubat olmak üzere darbelerin artçı şokları da devam etmektedir. Türkiye, Gezi Parkı artçı şokundan sonra şimdi de yolsuzluk kılıflı ve uluslar arası destekli yargı darbesi girişimiyle karşı karşıya gelmiştir. Milletin ve sivil toplumun kararlı tutumuyla bu artçı şoklar da püskürtülecek, tarihin çöp sepetinde yerini alacaktır." Özyeşil, 28 Şubat sürecinde en çok bedel ödemiş 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı rahmet andıklarını da kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: