28 Şubat soruşturması -Kapatılan Refah Partisi'nin Şanlıurfa Milletvekili Çelik: -"Dava açılınca müdahil olacağım"

ŞANLIURFA (A.A) - Kapatılan Refah Partisi'nin Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Çelik, 28 Şubat soruşturmasıyla ilgili dava açıldığında müdahil olmak istediğini

ŞANLIURFA (A.A) - Kapatılan Refah Partisi'nin Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Çelik, 28 Şubat soruşturmasıyla ilgili dava açıldığında müdahil olmak istediğini söyledi.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Şubat soruşturması ve kentin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla iki bayramı bir arada yaşadığını belirterek, "28 Şubat, tam bir deli gömleğiydi" dedi.

28 Şubat'ta insanların maddi ve manevi, her şeyine el koyan zihniyetin, bugün adaletin pençesinde olduğunu ve bu kişilerin adilane sorgulanacaklarını düşündüğünü anlatan Çelik, "Dava açılınca müdahil olacağım. 28 Şubat'ta yaptıkları yanlarına kar kalmayacaktır. Çünkü o gün insanlara kan kusturanlar, bugün adaletin pençesinde" diye konuştu.

Reklam
Reklam

28 Şubat'ın kendisine karşı yapıldığını, o dönemin mağdurlarının başında geldiğini savunan İbrahim Halil Çelik, şöyle devam etti:

"Kendilerini Anayasa'nın yerine koyup 102. maddeyi değiştirip beni 5 yıl siyasi yasaklı kıldılar. Yurt dışında 3 yıl sürgünde kaldım. İnşallah adalet, yaptıklarının hesabını onlara ödetecektir. Adalet her insan için her gün lazımdır. Dün yaptıklarının karşılıksız kalacağını sananlar bugün adaletin önünde terler dökecek ve gerekli cezayı alacaktır."

İbrahim Halil Çelik, 1984-1991 yılları arasında Şanlıurfa Belediye Başkanlığı görevini yürüttükten sonra 1995 yılında yapılan genel seçimlerde aday olduğu RP'den Şanlıurfa milletvekili seçilmişti.

Yaptığı iddia edilen konuşmalar nedeniyle Anayasa'nın 84. maddesi gereğince 1998 yılında milletvekilliği sona eren Çelik, o tarihten sonra yurt dışına çıkmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: