28 Şubat Sürecinde Önce Işten Çıkarılıp Ardından Savunmaları Istendi

28 Şubat mağduru Cevat Güvercin ve Yaşar Kızıltaş, haksız yere işlerine son verildiğini belirterek, haklarının...

28 Şubat mağduru Cevat Güvercin ve Yaşar Kızıltaş, haksız yere işlerine son verildiğini belirterek, haklarının ve itibarlarının iadesini istiyor. 1996 yılı Aralık ayında dönemin Sosyal Sigortalar Kurumu'nun (SSK) açtığı sınavı kazanan, 2 yıl kadar SSK'nın Kars ve Iğdır teşkilatlarında çalışan, Kars'lı Cevat Güvercin ve Yaşar Kızıltaş, 1998’in 7. ayında sınavda usulsüzlük gerekçesi ileri sürülerek savunmaları dahi alınmadan işten çıkarıldı. Cevat Güvercin, o dönem kendileri gibi 100'e yakın mağdurun işlerinden olduğunu ifade etti. Güvercin, haklarının ve itibarlerinin iadesi için çalıştıklarını dile getirdi.

Reklam
Reklam

14 Temmuz 1998’de bir siyasi parti üyeliği ile fişlendiğini öğrendiğini anlatan Cevat Güvercin, kurumu SSK’dan hiçbir savunma alınmadan bu tarihte atamasının iptal edildiğini kaydetti. Sürecin tuhaf tarafının ise işten çıkarılışının üzerinden 40 gün geçmesinin ardından SSK’nın kendisinden savunma istemesi olduğunu vurgulayan Güvercin, “Bizi o dönemde manevi yönden vuran bu olayların bir daha tekrarlanmamasını ve elimden alınan işimin iadesini istiyorum. Hukuki yollara başvurdum, son olarak Kars’ı ziyaretinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e dosyamı verdim. Ama bana yaklaşık 10 ay geçmesine rağmen dönen olmadı.” dedi.

Bir başka mağdur Yaşar Kızıltaş ise 28 Şubat sürecini başlatan düşüncede olmadıkları için işten çıkartıldıklarını aktardı. Kızıltaş, Bölge İdare Mahkemelerine dava açan bir kısım arkadaşlarının yürütmeyi durdurma kararı ile görevlerine döndüklerini hatırlatarak, “Mahkeme kararı ile göreve dönen arkadaşlar ile bizlerin durumu aynı, bir anlamda emsal teşkil ediyor. Bizler de göreve iade edilmeyi bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: