"28 Şubat Yargı Kararları İptal Edilsin" Kampanyası

Mazlum-Der tarafından “28 Şubat siyasi yargı kararları iptal edilsin” adlı imza kampanyası başlatıldı.Demokrasi Parkı içersinde...

Mazlum-Der tarafından “28 Şubat siyasi yargı kararları iptal edilsin” adlı imza kampanyası başlatıldı.

Demokrasi Parkı içersinde başlatılan imza kampanyasına birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaşlar ilgi gösterdi. Mazlum-Der tarafından başlatın imza kampanyası Ramazan ayı boyunca her akşam Demokrasi parkında devam edecek.

Batı Çalışma grubu tarafından yargı mensuplarına brifing verilmesinin ardından gelinen süreçte yargı kararlarının tarafsız ve hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle başlatılan imza kampanyasına Adıyamanlılar büyük ilgi gösterdi.

Reklam
Reklam

Mazlum-Der Adıyaman Şube Başkanı Av. Abdurrahman Yıldırım, “28 Şubat siyasi yargı kararlarının iptali için Adıyaman’da imza kampanyası başlattık. Bu imza kampanyasının amacı 28 Şubat 1997 yılındaki Milli Güvenlik Kurulundan sonra Türkiye’de yapılanan bazı illegal yapılanmaların toplumu sürüklemiş olduğu hukuk dışılığı ve anti demokratik sürecin sona erdirilmesi içindir. O dönemde alışmış olan siyasi yargı kararlarının iptaline yönelik toplanılan imzalar Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulacak. Yeni bir yasa tasarısıyla, o dönemde alınmış olan siyasi yargı kararların iptal edilerek yeniden yargılanma ve iadeyi muaşeme yolunun açılmasını sağlamaya çalışıyoruz”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: