"28 Şubat yargı kararlarının iptali" istemi

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER), 28 Şubat yargı kararlarının iptali istemiyle başlattığı kampanyada, 24 bin 865 imza

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER), 28 Şubat yargı kararlarının iptali istemiyle başlattığı kampanyada, 24 bin 865 imza topladı.

MAZLUMDER Malatya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Aslan, dernekte düzenlediği basın toplantısında, 28 Şubat 1997'de gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu toplantısında alınan kararlar ve sonrasındaki hukuk dışı yapılanmalarla yargı kurumlarına ve sivil siyasete müdahale edildiğini iddia etti.

Batı Çalışma Grubu tarafından kontrol ve koordine edilen yargı mensuplarının 28 Şubat sürecinde verdiği bütün siyasi kararların hukuka aykırı ve şaibeli olduğunu öne süren Aslan, bu nedenle binlerce insanın hayatını karartan 28 Şubat sürecinin aydınlatılmasını, bu dönemde alınan siyasi yargı kararlarının iptal edilmesini talep ettiklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Bu ay 13-20 Nisan tarihleri arasında "28 Şubat Yargı Kararları İptal Edilsin" isimli bir imza kampanyası başlattıklarını anımsatan Aslan, kampanya sonunda 24 bin 865 imza topladıklarını bildirdi.

Aslan, toplanan imzaların dernek genel merkezleri aracılığıyla Meclis'e iletileceğini de sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: