28 Şubat’a Sayılı Günler Kala 'darbeye Hayır' Dediler

'Post modern darbe' olarak nitelenen 28 Şubat müdahalesinin yıl dönümüne sayılı günler kala 'Darbelere Karşı...

'Post modern darbe' olarak nitelenen 28 Şubat müdahalesinin yıl dönümüne sayılı günler kala 'Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu', yaklaşık binlerce kişinin katılımıyla Taksim’de yürüyüş gerçekleştirdi. Cuntacıları halktan özür dilemedikçe affetmeyeceklerini belirten darbe karşıtları, 'darbeye hayır' sloganları attı.

Darbecilerin aklanmaması ve cuntacıların yargılanmasının devam etmesi için kendilerine 'Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu' adını veren grup, Tünel önünde toplandı. ’28 Şubat bir daha asla!‘, ‘Darbelere dur de’, ‘Darbecilere af yok’ yazılı pankart ve döviz taşıyan grup, İstiklal Caddesi’nde yürüyüşe başladı. ‘Paşa paşa yatacaksınız’ sloganları atan grup, sık sık ıslık ve düdük çaldı.

Reklam
Reklam

Taksim Meydanı’na gelen grup adına açıklamayı 'Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu' üyesi Zişan Tokaç yaptı. 28 Şubat darbesinin bir insanlık suçu olduğunu ifade eden Tokaç, “Bu süreçte yalnız bir hükümet düşürülmedi. 400’ü aşkın kişi tutuklandı. 6 milyon kişi fişlendi. Binlerce öğrenci okuldan ayrılmak zorunda kaldı. Darbeciler ikna odaları kurup, öğrencilerin başörtülerini çıkarmasını sağladı. Milletvekilleri idamla yargılandı.” dedi.

“Darbe 1000 yıl sürecek diyen dönemin Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu ve diğer cuntacıları affetmeyeceğiz.” diyen Tokaç, “Bizler darbecilerin hayatlarını kararttığı 100 binlerce insanız. Darbeciler özür dilemeden, kimseyi affetmeye niyetimiz yok.” ifadelerini kullandı.

Barış sürecinin kolay gerçekleşmeyeceğine dikkat çeken Prof. Dr. Cengiz Aktar da, “Burada acele etmemek lazım. Neredeyse Cumhuriyet tarihi ile darbe tarihi eşit. Darbecilerin bu kadar kolay ve masumane bir şekilde aramıza katılmaları kamu vicdanında kabul edilecek bir şey değil.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

‘DARBELERE SESSİZ KALAMAZDIM’

Türkiye demokrasisinin geçmiş yıllarda çok ciddi sorunlar yaşadığını aktaran üniversite öğrencisi Buşra Nur Gökçe ise, ‘Bizim anneannelerimiz ve dedelerimiz darbeci sorunlarıyla karşılaştı. Birçok insanın özgürlükleri zedelendi. Ses çıkarmak istiyoruz artık. Bir sinirlilik olarak anlaşılmasın. Sessiz kalamazdım. Bu duruma son verilmesini istiyorum.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: