28 Tarihi Eve 438 Bin Tl Hibe Sağlandı

Kula Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın hazırladığı tarihi tescilli evlerin röleve, restitüsyon projesi ve...

Kula Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın hazırladığı tarihi tescilli evlerin röleve, restitüsyon projesi ve restorasyon uygulamalarında hibe başvurusunda bulunan vatandaşların listesi, Kula Belediyesi Ek Hizmet Binası'nda düzenlenen törenle açıklandı. Kula'da 2013 yılında 28 tarihi tescilli eve 438 bin TL karşılığında proje çizme ve onarım yardımı yapılacak.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Selim Aşkın, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile 2013 yılında 22 kişiye proje yardımı, 6 kişiye ise onarım yardımı olmak üzere toplam 438 bin TL destek sağlandığını belirtti. Aşkın, Kula Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın her yıl Türkiye genelindeki tarihi tescilli evlerin restorasyon, restitüsyon, röleve gibi uygulamalarına yapılan hibe yardımlarından Kula halkının da yaralanmaları için verdiği ücretsiz danışmanlık hizmetine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini, Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı restorasyon birimi tarafından tescilli ev sahiplerine bilgilendirmeler yaptıklarını, bu bilgilendirmeler sürecinde belediye ilan hoparlöründen vatandaşları uyarıda bulunarak bu hibelerden yararlanmalarını sağladıklarını söyledi. Başkan Aşkın, Kültür ve Turizm Bakanlığı tescilli yapı sahiplerine karşılıksız olarak, proje çizim aşaması için 50 bin TL'ye kadar, restorasyon aşamasında da 200 bin TL'ye kadar para yardımında bulunulduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

TARİHİ EVLER TURİZM AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ

İlçe genelinde 900 tescilli tarihi evin bulunduğunu ve bunların kent turizmi için çok önemli olduğunu ifade eden Aşkın, “Kula'da bulunan sivil mimari örneklerini korumak istediklerini ifade etti. Tarihi evlerin onarılmasının ilçede turizme canlılık kazandıracağını vurgulayan Başkanımız Aşkın sözlerine şöyle devam etti: "Bu tarihi evler, bizim için çok önemli. Tarihi evler, şehrin tarihi dokusuna uygun bir şekilde restore ediliyor. Bakanlığın sağlamış olduğu hibelerle bunların restorasyonlarını yapmaya devam ediyoruz. Bakanlık sağladığı hibeyle, vatandaşlarımıza katkı sunuyor. Bunun için tarihi evi bulunanların bize başvurmasını istiyoruz. Bize müracaat edildiği takdirde biz bunları bakanlığa gönderiyoruz. Bakanlık uygun gördüğü projeye hibe yardımı sağlıyor" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: