28 ülkeden 65 katılımcı Hasan Harakani Kültür Merkezi'nin açılışını yaptı

Kars’ta Uluslararası Kaşgar’dan Endülüs’e Türk İslam Şehirleri Sempozyumları ve Gazi Kars Şehrengizi 28 ülkeden gelen...

Kars’ta Uluslararası Kaşgar’dan Endülüs’e Türk İslam Şehirleri Sempozyumları ve Gazi Kars Şehrengizi 28 ülkeden gelen 65 katılımcı ile başladı. Üç gün sürecek programın 1. günü katılımcılar, Şehit Ebul Hasan Harakani Kültür Merkezi'nin açılış törenine katıldı.
Evliya Camisi bitişiğinde bulunan Şehit Ebul Hasan Harakani türbesini ziyaret eden konuklar, daha sonra Hasan Harakani Vakfı tarafından kültür merkezine dönüştürülen binanın açılışını gerçekleştirdi. Törende bir konuşma yapan Hasan Harakani Vakfı Başkanı Yavuz Selim Uzgur, katılımcılara kültür merkezi hakkında bilgi verdi.
Törende konuşan Kars Milletvekili Ahmet Arslan ise “Ebul Hasan Harakani Hazretleri'nin Karsımız için, Türkiyemiz için, İslam alemi için ne demek olduğunu birkaç cümleye sığdırmak çok büyük yanlışlık olur. Bizler sadece böyle bir değeri sizlere hatırlatmak istiyoruz. Lütfen araştırın, araştırıldıkça ne kadar büyük bir değer olduğunu fark edeceksiniz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sizlere de katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç da, Şehrengiz’in ne demek olduğunu açıkladı. Kılıç, şöyle konuştu, “Şehrengiz bir bölgenin yörenin, şehrin ve ülkenin belli başlı güzelliklerinin ortaya çıkarılması, anlatılması ve tanıtılmasıdır. Horasan'dan gelip mazlumlara ve mağdurlara katkı sunmak için Kars’ta savaşırken hayatını burada şehit olarak tamamlamış bir kişiyi anmadan Gazi Kars Şehrengizi'ne başlayamazdık.”
Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Başkanı ve Gazi Kars Şehrengizi Yürütme Kurulu Başkanı Dr. İlyas Demirci de programda bir konuşma yaptı.
28 ülkeden 65 katılımcı, buradaki programın ardından Namık Kemal’in evi, Aşıklar Otağı ve Kars Kalesi ziyaretini gerçekleştirdi, Kars Valisi Ahmet Kara’nın vermiş olduğu yemeğe katıldı. Konuklar daha sonra Ani harabelerini ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz