28 yıl önce İnter'i attığı golle deviren Soyak, o maçı anlattı

Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda yarın akşam İtalya’da İnter’in konuğu olacak. Bordo-mavili ekip, 1983-84 sezonunda...

Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda yarın akşam İtalya’da İnter’in konuğu olacak. Bordo-mavili ekip, 1983-84 sezonunda UEFA Kupası 1. turunda 14 Eylül 1983 Avni Aker Stadı’nda 1-0 yendiği rakibini bu kez de yenerek grup maçlarına puanla başlamak istiyor.
Trabzonspor’un 28 yıl önce İnter’i 1-0 yendiği maçta galibiyet golünü atan Tuncay Soyak, yine bir 14 Eylül günü İnter’i yendikleri maçı ve o golü anlattı. Soyak, Trabzonspor Dergisi’nin bu ayki sayısında kaleme aldığı “28 yıl önce” başlıkla yazısında, “Dile kolay tam 28 yıl olmuş. Tesadüfe bakın yine bir Eylül ayının 14'ü. O güne kadar Avrupa kupalarında tam 32 yıl boyunca yenilmemiş Liverpool'u deviren Trabzonspor, yine Avrupa'nın en büyük kulüplerinden biri olan İnter'i konuk ediyordu. Kaleci Zenga, Baressi, Belçika Milli Takım Kaptanı Coek, Almanya Milli Takım'ı maestrosu Müller, Altobelli ve daha ismini sayamadığım dönemin yıldızlarını kadrosunda barındıran İnter 1983 yılının 14 Eylül’ünde Avni Aker'de konuğumuzdu. Ben ise bir önceki sezonu Almanya'daki ameliyatımın ardından doktorların ‘Top oynaması imkansız’" demesine rağmen, biraz da Ahmet Suat hocamın yardımıyla kulübede geçirmiştim. Sezon sonu büyük ihtimalle farklı bir takıma gönderilecektim. Ancak sezonun son maçı olan Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında, Fenerbahçe'ye karşı, Levent'in son anda hastalanması neticesinde Ahmet Suat hocam bana görev verdi ve uzun bir aranın ardından ilk kez sahaya çıktım. Çifte kupalı Fener'i benim bir golüm ve asistimle 2-0 yendik. O maçtaki performansım aynı zamanda benim Trabzonspor'da kalışımın resmi belgesi gibiydi. Bir önceki sezonun son maçında ortaya koyduğum performansın motivasyonuyla başladığım 1983-84 sezonu için formdaydım. İnter maçından üç gün önce benim de bir gol attığım maçta Beşiktaş'ı Avni Aker'de 3-0 mağlup edince moral motivasyonumuz üst düzeye çıkmıştı.” dedi.

Reklam
Reklam

VE İNTER MAÇI
14 Eylül 1983 Çarşamba günü oynadıkları İnter maçında teknik direktör Ahmet Suat Özyazıcı’nın kendisine orta sahada görev verdiğine değinen Soyak, tarihi maça ilişkin şunları anlata: “Futbola yeni başlamış gibi heyecanlıydım. Maç başlamış ve İnter'le dişe diş bir maç çıkarıyorduk. Dakikalar ilerledikçe maçın berabere biteceği düşüncesi ağır basmaya başlamıştı. Maçın sonlarına yaklaşmıştık ve tribünler yavaş yavaş boşalmaya başlıyordu.
Dakikalar 89'u gösterdiğinde köşe atışı kullanıyorduk. Ceza alanı yayı üzerindeki Kemal topla buluştu, İsko (İskender) ondan bir topuk pası alarak bana, yani orta sahaya doğru yuvarladı. Ben de deniz tarafındaki kaleye sağ ayağımın dışıyla gelişine öyle bir vurdum ki, o anda Zenga'yı havada, topu filelerde gördüm. Stadyum dışına doğru hareketlenen taraftarlarımızın tekrar tribünlere geri döndüğünü gördüm. Müthiş bir sevinç ve gurur vardı. Son düdük çaldığında tribünler uzun süre boşalmadı. Taraftarlarımız tribünde, biz ise saha içinde müthiş bir mutluluk yaşıyorduk. Yine bir Avrupa devini devirmiş, adımızı bir kez daha dünyaya duyurmuştuk.”
Aradan 28 yıl geçtiğini ve tüm heyecan ve çabalarını belleğindeki tazeliğini dün gibi koruduğuna işaret eden Soyak, İnter gibi dünyaca tanınmış bir takıma karşı oynanan maçta Trabzonspor adına iz bırakmış olmanın kendisini sevindirdiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz