29. Abant Platformu

BOLU (AA) - Demokratik Kongo Cumhuriyeti İletişim, Çevre ve Yükseköğretim Bakanı Therese Olengha, Türkiye'nin dünyadaki en büyük devletlerden olduğunu belirterek, "Temas halinde olan insanlar birbirlerinden bir şeyler öğrenir, biz de sizlerden bir şeyler öğrenmek istiyoruz" dedi.

"Afrika, son birkaç yılda çok hızlı gelişen bir kıta olduğunu kanıtlamıştır" Afrika Birliği Komisyonu'nda görevli İnsan Hakları Uzmanı Salah Siddig Hammad ise Afrika'nın medyada hiçbir önem taşımayan kıta şeklinde yansıtıldığını öne sürdü. Hammad, şunları kaydetti: "Afrika, gelecektir, Afrika bugündür. Afrika, son birkaç yılda çok hızlı gelişen bir kıta olduğunu kanıtlamıştır. Yaşlı bir kıta olmasına rağmen yeni Afrika 50 yaşındadır. Son 50 yılda Afrika, güç değişimleri yaşamıştır. 20 yılda yeniden yapılanma adına çok gelişmeler kaydetmiştir. Afrika’da çok büyük kaynaklar var. Afrika, aslında gelecektir. Biz Afrikalılar olarak gururla bunlardan bahsetmeliyiz. Dünyanın genel durumuna bakacak olursak birçok ülke mali krizlerle karşı karşıya ama Afrika bu krizlerden ne kadar etkilense de başarı ile atlattı, çok fazla etkilenmedi. Afrika, başka ülkelerin güdümünde değil artık."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz