29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Denizli'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi.

Denizli'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi.

Valilik binası önünde düzenlenen törene, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Bilal Uçar, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Belediye Başkanı Osman Zolan, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Vali Demir, törenin ardından Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi'ni ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Ziyarette yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşı'nın Türk milletinin var olma savaşı, cumhuriyetin ise yeniden dirilişin simgesi, her şeyden önce barışın ve huzurun gölgesinde büyüyen demokrasi ağacı olduğunu ifade eden Demir, şunları kaydetti:

"Büyük Türk Milleti sahip olduğu değerlere her ne koşul altında olursa olsun sahip çıkan, kardeşliği din, dil, ırk, mezhep gibi bölücü unsurlara feda etmemeye yeminli bir millettir.

Bundan 89 yıl önce yaşananlar, bizlere bugünümüzü armağan edenlerin zaferiydi. Bıraktıkları miras, çok az millete nasip olacak kadar büyük ve onurlu bir sorumluluk. Hem bizden öncekilere hem de bizden sonrakilere karşı taşıdığımız sorumluluk ağır ancak, bir o kadar da gurur verici. Bu bilinçle her gün bir basamak daha yükselmek için neler yapabileceğimizin hesabını yapmalı, emanetçisi olduğumuz mirası bizden sonrakilere çok daha iyi koşullar altında teslim etmeliyiz."

Muhabir: Fatma Karakış

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: