29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

KAYSERİ (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Kulkuloğlu, mesajında, Türkiye Cumhuriyetinin geçen 90 yılda büyük tecrübeler yaşadığını belirtti. Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğe daha sağlam adımlar ile yüreyeceğine inancının tam olduğunu ifade eden Kulkuloğlu, şunları kaydetti: "Gelecek günler Cumhuriyet güneşi ile aydınlanarak daha mutlu ve huzurlu olacaktır. Türk halkı rejim ve sistem tercihini 90 yıl önce yapmış ve bundan sonra gelişmiş medeniyetler seviyesine ulaşmak için çalışacaktır. Türk halkını ve devletini dönüştürmeye hiçbir unsurun gücü yetmez. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açmış olduğu aydınlık yol kapanmadan sonsuza kadar var olacaktır. Biliyoruz ki Cumhuriyetten daha fazla insan onuruna yakışan başka bir sistem pratiği gelişmemiştir. Halkımızın Cumhuriyet tercihini kesin bir şekilde kabul ettiği, geçen 90 yıl boyunca ispatlanmış bir gerçek olarak ortada durmaktadır. Bu sebeptendir ki, halkımızın aklını karıştırmaya çalışan bedbahtlar dün olduğu gibi bugün de hüsrana uğramaktan kurtulamayacaktır. Cumhuriyet coşkusunu tüm hücrelerimde hissettiğim bugünde, halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor ve bugünleri bizlere bırakan başta Yüce Atatürk olmak üzere tüm Cumhuriyet kadrolarını saygı ve şükranla anıyorum." CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan ise Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Cumhuriyetin aydınlık yarınların en önemli güvencesi olduğunu söyledi. Ayan, Cumhuriyetin 90. yılını kutluyor olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, şöyle devam etti: "Demokratik hak kullanımı söylemlerinin sözde kalmadığı, sosyal adaletin ve hukukun üstünlüğünün gerçek anlamda egemen olduğu bir ülkede yaşamak hepimizin özlemidir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 90. yılını kutluyor, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını ve bu uğurda canını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz