29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

KOCAELİ (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin 90. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Kocaeli İsmetpaşa Stadyumu'nda tören düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 90. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Kocaeli İsmetpaşa Stadyumu'nda tören düzenlendi. Tören, Garnizon Komutanlığı Bando Takımı eşliğinde okunan İstiklal Marşı ile başladı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün de katdıldığı törende konuşma yapan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Cumhuriyet Bayramı'nın millet, devlet ve bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi. Türkiye'deki barış, huzur, kardeşlik, adalet, dayanışma ve kaynaşmanın daha da artması temennisinde bulunan Topaca, "Bu vesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz" dedi. Topaca, Cumhuriyet'in, büyük Atatürk'ün önderliğinde Türk miletinin onurlu bir duruşu, milli hakimiyete bağlılığı ve hür yaşama iradesiyle ortaya çıkan büyük bir eser olduğunu vurgulayarak, "Cumhuriyet, Anadolu'daki hakimiyetimizin bütün dünya tarafından kabulünün tescilidir. Yaklaşık 90 yıllık süreçte Cumhuriyetimizin ulaştığı seviye hepimiz için bir onur ve gurur kaynağıdır. Yanmış, yıkılmış, umutluk ve imkansızlık içinde olan bir toplumun kısa sürede dünyanın 16. büyük ekonomisi haline gelmesi azımsanacak bir başarı değildir" diye konuştu. Daha sonra Vali Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Muammer Yavaş, askeri araca binerek, vatandaşları selamladı. Kutlamalar kapsamında, İzmit Halk Eğitim Merkezince halk oyunları gösterileri sunuldu. Öğrenciler tarafından çeşitli şiirlerin okunmasının ardından geçit töreni yapıldı. Program, sanatçı Mustafa Ceceli'nin konseriyle sona erdi. Öte yandan, tören sırasında fenalaşan bir vatandaş, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: