29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

Antalya İl Genel Meclis Başkanı Cavit Arı, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Antalya İl Genel Meclis Başkanı Cavit Arı, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Arı, mesajında, büyük önder Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetin 89. yıl dönümünün ulusça büyük bir coşku ile kutlandığını belirtti.

Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bugünlerde atalarının "Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu sonsuza kadar yaşatacak olan sizlersiniz" diyerek Cumhuriyeti gençlere emanet ettiğini ifade eden Arı, şunları kaydetti:

"Mustafa Kemal'in kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, Ortaçağ'ın karanlık düşüncelerinden arınmış, dışta tam bağımsızlık, içte demokratik, laik bir hukuk devleti olarak yeni dünya düzeni içinde hak ettiği yeri almayı başarmıştır. Bu başarı onun inanmış güçlü kadrosu ile bu kadronun ülke çapında yarattığı Atatürk devrimlerinin güçlü ruhunun yansımalarıdır. Cumhuriyet rejimi insan onuru ve erdemi kavramlarını getirmiş, halkı kul ve teba olmaktan çıkararak yasalar önünde eşit, saygın bireyler ve yurttaş olma bilinci sağlamıştır. Çağdaş uygarlık yolunda yürüme yarışından ve Atatürk ilkeleri çizisinden geriye dönüş düşünülemez.

Reklam
Reklam

Laik, demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin bu olumlu gelişme ve kalkınma çabasının bu yüzyılda da artarak devam edeceğine ve buna bütün ulusun topyekun katkıda bulunacağına olan inancımızla Antalya halkının ve tüm ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum."

Muhabir: Yusuf Karadağ

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: