29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

OSMANİYE (AA) - Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu ve Belediye Başkanı Kadir Kara 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu ve Belediye Başkanı Kadir Kara 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Oduncu, mesajında, millet olarak, ataların mirası olan Cumhuriyeti ilelebet payidar kılmak ve yüceltmenin temel hedefleri olduğunu ifade etti. Bağımsızlığın ve birliğin simgesi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yıkmak ve milleti bölmek için harekete geçenlerin sonunun geçmişte olduğu gibi gelecekte de her zaman hüsran olacağını belirten Oduncu, şunları kaydetti: "Bu amaçla sağlam karakterli, onurlu, çalışkan, vatan sevgisiyle dolu bir nesil yetiştirmek için bütün gücümüzle çalışıp başarılı olmak, her zaman olduğu gibi en önemli misyonumuzdur. Bağımsızlığımızı yeniden kazandıran ve kurduğu Cumhuriyet ile devletimizi dünyada söz sahibi bir devlet konumuna getiren, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum." Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara da Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. yıl dönümünde tarihe bakarak övündüklerini belirtti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının dünyada eşi görülmemiş bir mücadele örneği göstererek tarihten silinmek istenen bir devleti yeniden şahlandırdığını ve Cumhuriyeti kurduklarını ifade eden Kara, "Türk milletinin, kendisini sömürge yapmak isteyen işgalcilere karşı verdiği mücadeleyle bağımsızlığını etmiş, kendi geleceği hakkında tek söz ve yetkinin yine kendisinde olacağına dair kararlılığını dünyaya göstermiştir" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: