29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

GAZİANTEP (AA) - AK Parti Gaziantep milletvekili Mehmet Sarı ile Mehmet Erdoğan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti Gaziantep milletvekili Mehmet Sarı ile Mehmet Erdoğan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Sarı, mesajında, Türk Milletinin tarih boyunca 16 devlet kurarak bağımsızlığına ve özgürlüğüne düşkünlüğünü gösterdiğini ifade etti. Bugün Türkiye'nin kültürel değerlerine sahip, aynı zamanda gelişmiş ülkeler arasında söz sahibi olduğuna dikkati çeken Sarı, şunları kaydetti: "Ülkemizin gelecekte de dünyaya yön veren bir ülke olacağına inancım tamdır. Şanlı bir tarihe ve büyük bir medeniyet birikimine sahip Türk Milletinin tarihteki en parlak başarılarından biri de Cumhuriyettir. Bu anlamlı günde milletimizin ve tüm hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum. Bütün şehitlerimizi, gazilerimizi ve isimsiz kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum. Aydınlık bir geleceğe doğru daha nice yıllar boyunca birlik, beraberlik ve esenlikle yürüme umudumuzu bir kere daha tazeliyorum." Milletvekili Erdoğan da mesajında şanlı bir tarihe ve büyük bir medeniyet birikimine sahip olan Türk Milletinin özgürlük ve bağımsızlığının simgesi olan Cumhuriyetin 90. yıldönümünü büyük bir gurur, coşku ve mutlulukla kutladıklarını kaydeti. Dünya tarihinde "Milli Mücadele"sini yürüterek milli egemenliğe dayalı bir devleti kuran kahraman bir Meclis'e sahip tek ülke olmanın onurunu her zaman yaşadıklarını ifade eden Erdoğan, şunları belirtti: "Cumhuriyetimizi ilan eden Yüce Meclisimiz, milletimiz için vardır ve daima halkımızın hizmetindedir. Bu duygularla, bu anlamlı günde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: