29 Ekim tatilinde bankaların durumu

29 Ekim tatilinin uzatılması ardından bankalar açık mı sorusunun yanıtı merak edilir oldu. 29 Ekim'in ertesi günü olan Cuma günü de tatil sayıldı. Peki bankalar 30 Ekim'de açık mı? İşte ayrıntılar!

Cumhuriyet'in kuruluş tarihi olan 29 Ekim’in bu yıl Perşembe gününe denk gelmesi, pek çok kişiyi heyecanlandırmış, 29 Ekim tatilinin 4 gün olacağı konuşulmuştu. Cuma gününün de tatilden sayılma ihtimali olduğunu düşünen vatandaşlar; "29 Ekim'de kaç gün tatil olacak?" sorusuna yanıt aramaya başlamıştı. 29 Ekim tatillerinde yıllardır böyle bir birleştirme söz konusu olmadığı için bu sene de bu ihtimalin oldukça düşük olduğu ön görülüyordu. Ancak, sevindiren başbakanlıktan geldi; Kamu çalışanları 30 Ekim'de idari izinli sayılacak. İlgili genelge Başbakan Davutoğlu tarafından imzalanırken, kararından ardından kamu çalışanları için 29 Ekim tatili 4 güne çıkmış oldu. İşte, 30 Ekim için yapılan o açıklama; "Başbakanımız 30 Ekim Cuma günü kamu çalışanlarının idari izinli sayılmaları ile ilgili genelgeyi imzalamıştır. Kurum yöneticileri gerekli asgari personeli görev başında bulunduracaktır."

Reklam
Reklam

TURİZM FİRMALARI ERKEN DÖNÜŞ KOYUYOR

29 Ekim tatil planlarını seçime göre ayarlayan vatandaşlara yardımcı olmak, aynı zamanda turizm ekstra hareketi kaçırmak istemeyen turizm sektörünün öncü firmaları; tatile çıkacak olan vatandaşların pazar günü erken saatte dönerek oy kullanmak isteyeceklerini, bu nedenle kendilerinin de o tarihteki turlara pazar erken dönüş koyduklarını ifade ediyor. Seçimin 29 Ekim'in ertesine gelmesi nedeniyle özellikle yurtdışı turlarda iptaller var.

29 EKİM TATİLİNDE BANKALAR AÇIK MI?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatiliyle ilgili merak edilen bir diğer konu da 28 Ekim ve 30 Ekim'de açık olup olmadığı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Bankalar, 29 Ekim 2015 tarihinde tam gün 28 Ekim 2015 tarihinde ise yarım gün Resmi tatil olduğu için kapalı olacaklar. 28 Ekim 2015 tarihinde Bankacılık işlemleriniz mevcut ise öğlene kadar halletmeniz gerekecek aksi takdirde işlemleriniz 30 Ekime sarkacaktır. 30 Ekim idari izin olduğu için bankalar açık olacak.