298 bin hayvan şapa karşı aşılanacak

Kırklareli Tarım il Müdürü Hasan Çebi, şap hastalığına karşı 191 bin küçükbaş, 107 bin büyükbaş hayvanın aşılanacağı bildirildi.

Çebi, yaptığı açıklamada, 4 Nisanda başladıkları aşılama çalışmalarında 74 bin 738 küçükbaş, 84 bin 100 büyükbaş hayvanın aşılandığını söyledi.

Aşılama çalışmalarının 20 Mayıs 2011 tarihinde sona ereceğini ve bu tarihe kadar 191 bin küçükbaş, 107 bin büyükbaş hayvanın aşılanacağı ifade eden Çebi, Kırklareli bölgesinin şaptan arınmış bölge olduğu için aşılama çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirtti.

Çebi, ayrıca, Bulgaristan'da görülen şap hastalığına karşı 9 Mayıs Pazartesi gününe kadar bölgede hayvan hareketlerinin kısıtlandığını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz