2/b Arazileri Satışa Çıkarılıyor

Milli Emlak Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda 2/B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin hak sahiplerine...

Milli Emlak Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda 2/B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin hak sahiplerine rayiç değerinin yüzde 70'i üzerinden doğrudan satılacağı duyuruldu.

Milli Emlak Müdürlüğü tarafından yapılan duyuru şu şekilde:

"İlimizde, birçok vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren Kamuoyunda 2/B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş araziler, hak sahiplerine rayiç değerinin %70'i üzerinden doğrudan satılacak.

Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun 26.04.2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Reklam
Reklam

2/B alanlarında bulunan taşınmazlar hakkında bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce düzenlenen güncelleme listelerine veya kadastro tutanaklarına ya da kesinleşmiş mahkeme kararlarına göre oluşturulan tapu kütüklerinin beyanlar hanesine göre; bu taşınmazların 31/12/2011 tarihinden önce kullanıcısı ve/veya üzerindeki muhdesatın sahibi olarak gösterilen kişiler; Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içinde,

2/B alanlarında bulunan taşınmazlar hakkında bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra düzenlenecek güncelleme listelerine veya kadastro tutanaklarına ya da kesinleşmiş mahkeme kararlarına göre oluşturulacak tapu kütüklerinin beyanlar hanesine göre; bu taşınmazların 31/12/2011 tarihinden önce kullanıcısı ve/veya üzerindeki muhdesatın sahibi olarak gösterilecek kişiler güncelleme listelerinin tescil edildiği veya kadastro tutanaklarının kesinleştiği tarihten itibaren sekiz ay içinde idareye başvurarak, bu taşınmazların bedeli karşılığında kendilerine doğrudan satılmasını isteyebilirler.

Reklam
Reklam

İlgilisi tarafından süresi içerisinde başvuruda bulunulmaması veya yükümlülüklerinin yerine getirilmemesi durumunda taşınmazlar genel hükümlere göre değerlendirilecektir.

Başvurular ilçelerde Malmüdürlüğüne, Merkezde ise Milli Emlak Müdürlüğüne yapmaları, ayrıca satış bedelini itiraz ve dava konusu etmemesi ile hukuki bir engelin olmadığının idarece belirlenmesi halinde hak sahibi statüsü kazanacaklardır.

Taşınmazların satış bedelleri, idarece belirlenmiş olan rayiç değerin %70'i üzerinden hesaplanacak olup;

Satış bedeli peşin veya taksitle ödenebilir. Satış bedelinin tamamının peşin ödenmesi hâlinde yüzde yirmi, en az yarısının ödenmesi hâlinde yüzde on oranında indirim uygulanır. Peşinat alınmadan yapılan taksitle satışlarda ise satış bedelinin yüzde onu, yapılan yazılı tebligat tarihinden itibaren en geç üç ay içinde, kalanı ise belediye ve mücavir alan sınırları içinde en fazla üç yılda altı eşit taksitte, belediye ve mücavir alan sınırları dışında ise en fazla dört yılda sekiz eşit taksitte faizsiz olarak ödenebilecektir.

Reklam
Reklam

Başvuru sahiplerinden satış bedellerine mahsup edilmek üzere; belediye ve mücavir alan sınırları içinde olan yerler için iki bin Türk Lirası, dışında olan yerler için bin Türk Lirası başvuru bedeli, T.C. Ziraat Bankasının tüm şubelerinden, satış bedellerinin ayrıca aynı bankanın internet şubesinden "2/B ve Tarım Arazileri Tahsilat" hesabına yatırılacaktır

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz