2B başvurularında sona yaklaşılıyor

Manavgat'ta 2-B arazilerinin hak sahibi kullanıcılarına satışı konusunda bugüne kadar 2800 kişinin başvuru yaptığı öğrenildi.

Kamuoyunda 2-B olarak adlandırılan orman vasfını yitirmiş Hazine arazilerinin hak sahibi olan kullanıcılara devri konusunda süre gittikçe daralıyor. 30 Ekim tarihinde sona erecek uygulama için Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Kaymakamlık’ta oluşturulan 2B bürolarıyla vatandaşlara bu konuda her türlü bilgi verilirken, başvurularda kabul ediliyor.

Manavgat’ta yaklaşık 31 milyon metrekare, 7273 parsel 2B arazisinin bulunduğu öğrenilirken, bugüne kadar yapılan başvuru sayısı 2800 oldu.

Reklam
Reklam

Yüzde 44 indirim fırsatı

Antalya Defterdarı Hidayet Mat, yaptığı açıklamada 2B arazileri için hak sahibi kullanıcıların satın almaları konusunda son başvuru tarihinin 30 Ekim olduğunu hatırlattı. Defterdar Mat twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı.Hak sahibi olan kullanıcıların 2B arazilerinde tarihi fırsattan yararlanarak yüzde 44 indirimli alabileceğini kaydeden Defterdar Mat; “2B satın alma başvurunuzu yapın kullanıcısı olduğunuz araziyi ihalesiz doğrudan satın alın. Rayiç bedelden ihale ile almak zorunda kalmayın. 2B ile ilgili tüm bu tarihi fırsatlardan, avantajlardan ve fiyat gözden geçirme sonuçlarından faydalanmak için ön şart başvuru yapmaktır” dedi.

Mirası tapu ile bırakın

Doğrudan, ihalesiz yüzde 44 indirimli ve 3 yılda 6 veya 4 yılda 8 taksitle 2B arazisi satın alma fırsatından yararlanmak için 50 günden az sürenin kaldığını hatırlatan Mat; “Tüm çabamız; 2B kanunu sayesinde vatandaşlarımızın yıllardır yaşadıkları arazilerin tapularını almalarını sağlayarak gerçek sahibi olmalarıdır. Devletin size sunduğu 2B fırsatlarından faydalanın; başvurun, satın alın. Yarınlarınıza laf ile değil tapu ile miras bırakın” dedi.

Reklam
Reklam

Antalya Defterdarı Mat, 2B konusunda sorular için Manavgat Kaymakamlığı’nda bulunan 2B bürosu, @ANTALYADA2B twitter adresi, antalyadefterdarligi@yahoo.com e-mail adresi ve 0242 2386502 den hizmet verildiğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: