2b Eylemcileri Serbest Bırakıldı

Antalya’da, dün 2b rayiç bedellerini protesto eden 300 köylüden gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 4’ü...

Antalya’da, dün 2b rayiç bedellerini protesto eden 300 köylüden gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 4’ü kadın 24 kişi serbest bırakıldı.

2B rayiç bedeli yüzünden Aksu ilçesi Antalya-Alanya D-400 Karayolu'nu trafiğe kapatmak isterken çıkan arbedede gözaltına alınan 4'ü kadın 24 kişi, "görevli polis memuruna mukavemet", "devlet malına zarar verme" ve "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Savcılık, köylülerin Güvenlik Şube Müdürlüğündeki ifadelerini yeterli bulduğu için hepsini serbest bıraktı.

Reklam
Reklam

DEMOKRATİK HAK

2b eylemcilerinin gönüllü avukatlarından Murat Bulat, köylülerin demokratik hakkını dile getirdiğini belirterek “Savcılık da soruşturma aşamasındaki ifadeleri yeterli buldu. Şu an soruşturma sürecek ama bir ceza talebi tutanak talebi olmaksızın sürecek. Biz bir suç olduğu kanaatinde değiliz" dedi. Herkesin demokratik eleştirme hakkını dile getirdiğini belirten Bulat, şöyle konuştu: "Bu nedenle düşüncesine ister katılalım, ister katılmayalım herkesin söz söyleme hakkına, eleştirme hakkına sahip çıkmamız gerekir. Buradaki talebimiz bir mağduriyeti öne çıkarmak. Yani bugün rayiç bedeli 10 bin lira olan bir yer için 120 bin lira talep edilmesi ne hakka, ne hukuka ne de adalete sığar. O nedenle biz mağdur olan köylülerimizin yanında yerimizi aldık.”

MAĞDURİYETİ BİRLİKTE GİDERELİM

Köylüleri desteklemek için Antalya Adliyesi önüne gelen CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök de, bu konuda hak sahibi olan vatandaşların hakkını alabilmesi adına mücadele verdiklerini, konuyu Meclis'e taşıdıklarını söyledi. Köylülerin yanında olmaya devam edeceklerini kaydeden Kök, sözlerini şöyle sürdürdü: “Haklı bir davanın peşinde köylülerimiz. Atalarından babalarından kalan topraklarını onlara verin. Biz burada siyaset yapmıyoruz. İktidar ve muhalefet partisi hep beraber el ele verelim. Bir mağduriyet var. Bu mağduriyeti hep beraber giderelim. Biz bunun peşindeyiz. Bu memleket hepimizin. Ama onların da adım atması lazım, onlardan adım bekliyoruz. Bu kendi köylüsünü, kendi çiftçisini müşteri gibi gören bir anlayışın ürünüdür. AKP bu hatasından hızla dönmelidir. Bu mağduriyet giderilene kadar köylülerin yanında olacağız.”

Reklam
Reklam

RIZKIMIZI KAZANACAK BAŞKA TOPRAĞIMIZ YOK

Gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen köylülerle birlikte adliye binasından çıkan Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım ise köylülerin sesini herkesin duymasını istedi. Başkan Yıldırım, “Bu Yörüğe tekrar tarih yazdırmasınlar. Atalarımızdan kalan topraklarımızı koruyacağız. Çünkü başka rızkımızı kazanacak toprağımız yok. Çiftçimizin sesini herkes duysun. Bu topraklarda yaşamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

YA ÖLECEĞİM YA DA HAKKIMI ARAYACAĞIM

Gözaltına alınan bir köylü, "Bizi sabaha kadar burada rezil edenler utansın. Hakkımı arayacağım. Ya öleceğim ya da hakkımı arayacağım" derken, bir başka köylü şunları söyledi: "Başka bir şey istemiyoruz. Allah rızası için beddua ettirmesinler. Dua edelim. İnşallah gözden geçirirler"

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz