2B Kapsamındaki Tarım Arazileri Için Rayiç Bedel Yüzde 50’ye Indirildi

2B kapsamındaki tarım arazileri için rayiç bedelin yüzde 70’den yüzde 50’ye indirilmesini öngören kanun teklifi...

2B kapsamındaki tarım arazileri için rayiç bedelin yüzde 70’den yüzde 50’ye indirilmesini öngören kanun teklifi Meclis Genel Kurulu’nda dün kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek kabul edilen yasa teklifine göre 2B kapsamındaki tarım arazileri için rayiç bedel yüzde 70’den yüzde 50’ye indirildi. Taksitle satışlarda satış bedeli, tamamen ve münhasıran bilfiil tarımsal amaçlı olarak kullanılan ve üzerinde sadece tarımsal amaçlı olarak kullanılan mandıra, sera, ağıl, kümes gibi yapılar bulunan yerler için yüzde 10’u diğer yerler için yüzde 20’si yapılan yazılı tebligat tarihinden itibaren en geç üç ay içinde tahsil edilecek. Kalan tutar, belediye ve mücavir alan sınırları içinde en fazla beş yılda on eşit taksitle, belediye ve mücavir alan sınırları dışında ise en fazla 6 yılda 12 taksitte faizsiz olarak ödenecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz