"2B Taksitleri Hasat Sonrasına Ertelenmeli"

  CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, üreticilerin 2B rayiç bedellerine ilişkin taksit ödemelerinin hasat dönemi sonuna ertelenmesini istediğini bildirdi.

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, üreticilerin 2B rayiç bedellerine ilişkin taksit ödemelerinin hasat dönemi sonuna ertelenmesini istediğini bildirdi. Acar, yaptığı yazılı açıklamada, 2B arazilerinde rayiç bedellerin, köylüler ve üreticilerin ödeyemeyeceği düzeyde belirlendiğini savundu. 2B rayiç bedelleri nedeniyle çok sayıda vatandaşın mağdur olduğunu öne süren Acar, bazılarının ise atalarından kalan arazilerini kaybettiğini iddia etti. Bazı vatandaşların, ödeme gücünü aşan taksitler konusunda sıkıntı yaşadığına değinen Acar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Araziler için başvuru yapan yurttaşların büyük bölümü üreticiler ve köylülerimizdir. Üreticilerin eline ancak ürünlerini sattıklarında para geçmektedir. Yaz dönemi üretim dönemidir. Bu dönemde taksit ödemeleri, yurttaşları zorlamaktadır. Antalya'nın bir çok bölgesinden benzer yakınmalar gelmektedir. Yurttaşlar, taksitlerin hasat dönemi sonuna kasım-aralık aylarına ertelenmesini istemektedir. Rayiç bedellerde emlak değerinin esas alınması taleplerine kulak tıkayan iktidar, taksit ertelemeleri konusunda duyarlı olmalıdır. Bu kez yurttaşın sesine kulak verilmeli, taksitler hasat sonuna ertelenmelidir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: