2/B’ler ekonomiye kazandırılıyor

Muğla’da 50 bin vatandaşın mülkiyet problemine çözüm getirecek, kamuoyunda 2/B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş...

Muğla’da 50 bin vatandaşın mülkiyet problemine çözüm getirecek, kamuoyunda 2/B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş araziler, hak sahiplerine rayiç değerinin yarısı üzerinden doğrudan satılacak. Muğla İl Defterdarı Mustafa Kılıçaslan, “İlimizde günümüze kadar yürütülen çalışmalar ile yaklaşık 45 bin adet ve 131 bin hektar 2/B vasıflı parsel üretilmiş olduğundan, başvurular esnasında yoğunluk yaşanmaması için birim bazlı randevu sistemi uygulanacak.” dedi.

Taşınmazların satış bedellerinin, idarece belirlenmiş olan rayiç değerin yüzde 50’si üzerinden hesaplanacağını kaydeden Mustafa Kılıçaslan, “Bu hafta Meclis gündemine gelmesi ve kısa sürede yasalaşması beklenen tasarının aynı şekilde onaylanması durumunda, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nce güncelleme ve kadastro çalışmalarında 31 Aralık 2011 tarihinden önce kullanıcı veya mukdesat sahibi olduğu belirlenen vatandaşların, çalışmaları tamamlanmış olan birimlerde kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay, kanunun yürürlüğe girdiği tarih itibariyle çalışmaları tamamlanmamış olan birimlerde ise kadastro tutanakları veya güncelleme listelerinin tescil edildiği tarihten itibaren 8 ay içinde gerekli başvuruyu bağlı ilçelerde ilgili Mal müdürlüğüne, merkez ilçede ise Milli Emlak müdürlüğüne yapmaları gerekiyor. Ayrıca satış bedelini itiraz ve dava konusu etmemesi ile hukuki bir engelin olmadığının idarece belirlenmesi halinde hak sahibi statüsü kazanacaklar. Satış bedelleri, isteğe bağlı olarak 5 yıl 10 eşit taksitle faizsiz ödenebilecek olup hak sahibince peşin ödemenin tercih edilmesi halinde ise satış bedelinin yüzde 20’si oranında ekstra indirim uygulanacaktır.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: