2/b'ye Müracaatlar Başladı

Gaziantep Defterdarlığı tarafından yapılan açıklamada, 2/B'ye müracaatların başladığı duyuruldu.

Gaziantep Defterdarlığı tarafından yapılan açıklamada, 2/B'ye müracaatların başladığı duyuruldu.

Yapılan yazılı açıklamada, "6831 sayılı Kanunun 2/B maddesi uyarınca Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan arazilerin kullanıcılarına satışı hakkında ki 6292 sayılı Kanun, 26 Nisan 2012 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Buna göre; doğrudan satın alma hakkından yararlanacakların kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra güncelleme listeleri ve kadastro tutanakları düzenlenecek taşınmazlar için; kadastro tutanaklarının kesinleştiği veya güncelleme listelerinin tescil edildiği tarihten itibaren 8 ay içinde başvuru yapmaları ve satış bedelini itiraz ve dava konusu etmeksizin kabul etmeleri gerekmektedir" denildi.

Reklam
Reklam

Kabul edilen kanunla 2/B taşımazlarının satış bedelinin taşınmazın rayiç bedelinin yüzde 70'i olarak belirlendiği kaydedilen açıklamada, "Peşin veya taksitle ödeme imkanı getirilmiştir. Satış bedelinin tamamının peşin ödenmesi halinde satış bedelinden yüzde 20, en az yarısının peşin ödenmesi halinde satış bedelinden yüzde 10 indirim uygulanacaktır. Taksitli ödemelerde bedelin yüzde 10'u peşin ödenecek, kalanı belediye ve mücavir alan sınırları içinde en fazla 3 yıl içinde 6 eşit taksitle, belediye ve mücavir alan sınırları dışında ise en fazla 4 yılda 8 eşit taksitte faizsiz olarak ödenebilecektir" ifadelerine yer verildi.

Açıklama, şöyle devam etti:

"İlimizde bulunan 2/B taşınmazlarının kullanıcılarını gösterir bilgi amaçlı listeler, mahalle muhtarlıklarında ve Defterdarlığımız web sitesinde ilan edilmiş olup, 2/B arazilerinin satışı için Gaziantep Merkez'de bulunan taşınmazlar için müracaat yeri Gaziantep Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü olup, İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bulunan taşınmazlar için ise İslahiye ve Nurdağı Mal Müdürlüğü'ne müracaat edilecektir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: