2.Yenilenebilir Enerji Sistemleri Kış Okulu

Afyonkarahisar'da, Yenilenebilir Enerji Sistemleri üzerine çalışan akademisyen ve araştırmacıların bir araya gelerek fikirlerini paylaşması hedefini taşıyan "2. Yenilenebilir Enerji Sistemleri

Afyonkarahisar'da, Yenilenebilir Enerji Sistemleri üzerine çalışan akademisyen ve araştırmacıların bir araya gelerek fikirlerini paylaşması hedefini taşıyan "2. Yenilenebilir Enerji Sistemleri Kış Okulu" etkinliği başladı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden (AKÜ) yapılan açıklamaya göre, AKÜ Mühendislik Fakültesi ile birlikte Anadolu, Bilecik, Ege, İstanbul Teknik, Osmangazi ve Pamukkale Üniversiteleri'nce ortaklaşa düzenlenen, "2. Yenilenebilir Enerji Sistemleri Kış Okulu"nun açılışı, Ahmet Necdet Sezer Kampüsü'ndeki Güzel Sanatlar Fakültesi Çok Amaçlı Salonu'da yapıldı.

Reklam
Reklam

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren, etkinliğin açılışındaki konuşmasında, geçen yıl ilki düzenlenen etkinliğin AKÜ öğrencilerinden oluşan 15 öğrencinin katıldığının, bu yıl ise 7 farklı üniversiteden öğretim üyesinin organizasyon komitesinde yer aldığını, Fransa, Yunanistan ve Bulgaristan'dan da misafir hocaların geldiğini söyledi. Yenilenebilir enerji kaynakları üzerine gerçekleştirilen bilimsel çalışmaların oldukça önemli olduğunu bildiren Prof. Dr. Taşgetiren, Afyonkarahisar'ın her geçen gün artan termal turizm potansiyelinden yararlanmak ve tanıtmak amacıyla "kış okulu" olarak etkinliği düzenlediklerini belirtti.

AKÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu ise fosil yakıtların atmosfere saldığı gazların çevre kirliliği ve sera etkisi oluşturduğu, bunun sonucu küresel ısınma ve iklim değişikliklerinin yaşandığını belirtti. 2010 yılında yaklaşık olarak 31 milyar ton olarak gerçekleşen dünya enerji kaynaklı karbondioksit emisyonunun, 2030 yılında 43 milyar ton seviyelerine ulaşmasının beklendiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Hocaoğlu, yenilenebilir enerji kaynaklarının ise üretim maliyetleri her geçen gün düştüğünü, zamanla petrol, kömür ve doğalgazla rekabet edebilecek seviyelere geleceğini aktardı.

Reklam
Reklam

Daha sonra Bulgaristan South-West Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Mitko Stoev, Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Nezih Gerek, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selami Kesler, Yunanistan Patras Üniversitesi Rektörü Prof. Socrates Kaplanis sunum yaptı.

Türkiye'deki 18 farklı üniversiteden öğretim üyeleri ve lisansüstü öğrencilerin katıldığı 4 gün sürecek etkinlikte, ulusal ve uluslararası kurumlarda görev yapan uzman öğretim üyeleri tarafından konuyla ilgili dersler verileceği, laboratuvar uygulamaları yapılacağı bildirildi.

Muhabir: Serdar Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz