3 Ailenin Bir Arada Oturduğu Evde Yangın Çıktı: 1 Ölü, 15 Yaralı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 3 ailenin toplam 16 ferdinin oturduğu evde çıkan yangında bir çocuk hayatını...

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 3 ailenin toplam 16 ferdinin oturduğu evde çıkan yangında bir çocuk hayatını kaybetti.

Sento Caddesi üzerinde bulunan Barış 2 Apartmanı'nda henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü gece 02:00 sularında yangın çıktı. Yangının büyümesi üzerine evde bulunan 16 kişi panikleyerek dışarıya çıkamadı. Balkona sığınan 4-5 çocuk ‘imdat’ çığlıkları attı. Yangını fark eden apartman sakinleri polis ve itfaiye ekiplerine ihbarda bulundu. Apartmanın girişinde bulunan fırının önünde duran odunlardan ötürü itfaiye ekipleri, yangına müdahale etmekte zorlandı. Bunun üzerine oksijen tüpünü alıp koruyucu elbisesini giyen bir itfaiye eri, yangının çıktığı eve girerek alevlerin arasında mahsur kalan çocukları çıkarmayı başardı. Bazı çocukların ise dumandan etkilendiği ve yargı baygın olduğu görüldü. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaptıkları ilk müdahalenin ardından Emine İpek, Yazgül İpek, Narin İpek, Amine İpek, Yavuz İpek, Nizamettin İpek, Nurhan İpek, Ferzende İpek, Yazgın İpek, İlayda İpek, Şükran Sürer, Rojhat Sürer ve ismi öğrenilemeyen 3 kişiyi Diyarbakır’daki çeşitli hastanelere sevk etti. İsmi öğrenilemeyen bir çocuk ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Reklam
Reklam

Yangın nedeniyle bina sakinlerinin yanı sıra itfaiye erleri ve polisler de dumandan zehirlenerek tedavi amaçlı hastaneye sevk edildi. İtfaiye ekipleri, uzun uğraşlar sonrasında yangını kontrol altına alarak söndürdü. Yangının neden henüz tespit edilemezken olayla ilgili incelemeler sürüyor.

BABALARI KAN DAVASI NEDENİYLE HAPİSTE

Öte yandan aynı evde 16 kişiden oluşan 3 ailenin bir arada yaşadığı, çocukların babalarının kan davasından ötürü hapishanede olduğu öğrenildi. Yangın çıkan evin alt katında oturan Hacı Halil İpek, gece saat 01:00 sularında duman çıktığını fark ettiğini, bunun üzerine evdeki çocuklarını yanına alarak dışarıya çıktılarını dile getirdi. Dışarıya çıktılarında evde büyük bir yangının meydana geldiğini fark ettiğini dile getiren İpek, olayı şöyle anlattı: "Duman çıkınca ben ayaklandım çocukları çağırdım. Hemen dışarıya çıktık. Büyük bir yangın var. feryat çektiler. Polislere ve itfaiyeye telefon açtık. Onlar gelinceye kadar tabi kapıyı kırdık. Kapıyı kırınca 4-5 tane küçük çocuk, baygın bir şekilde dışarıya çıktı."

Reklam
Reklam

Evde 16 kişinin yaşadığını dile getiren İpek, "Bunların başına bir bela gelmişti. Bunlar köyde birbirlerini öldürmüştüler. 11 senedir burada oturuyorlardı. 3 ailenin de babası hapishanede. Geçimleri nasıl oluyordu bilmiyordum." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: