3 Aralık Dünya Engeliler Günü

Batman Valisi Yılmaz Arslan, engellilerin  yaşamlarını kolaylaştırarak, onları üretime dahil edip toplumda aktif rol üstlendirecek çalışmalar yapılması gerektiğini bildirdi.

Batman Valisi Yılmaz Arslan, engellilerin yaşamlarını kolaylaştırarak, onları üretime dahil edip toplumda aktif rol üstlendirecek çalışmalar yapılması gerektiğini bildirdi. Arslan, mesajında, engelli vatandaşlara tanınan hakların sadece bağış ve iyilikten kaynaklanmaması, onlara insanca yaşanılacak ortamları hazırlamak en önemli görevleri olduğunu belirtti. Toplumda herkesin birer engelli adayı olduğunu bildirdi. Arslan şunları kaydetti: "Öncelikle kişiyi engelli konumuna düşürecek nedenlerin önlenmesi için gereken tedbirlerin alınması başta biz idareciler olmak üzere hepimizin önemli öncelikleri arasında yer almalıdır. Engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırarak, onları üretime dahil edip toplumda aktif rol üstlendirecek çalışmalar yapılması gerekir. Toplum olarak engellilerimize acıyarak bakmak yerine onlara manevi destek sunmalı ve sosyal hayata adaptasyonları için eğitim ve istihdam başta olmak üzere hep birlikte proje geliştirmeliyız. Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezimizde 52 engelliye yatılı bakım hizmeti, 4 bin 50 kişiye evde bakım hizmeti, bin 400 engellimize evde sağlık hizmeti, 4 bin 630 engelliye engelli maaşı, 18 yaşın altındaki bin 82 engelli için de engelli yakını maaşı veriliyor. Bu duygu ve düşüncelerle, engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümlendiği, geleceğe daha umutla bakabildiği bir ortam ve huzurlu bir yaşam diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: